Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Mustafa Kayhan, AK Parti hükümetleri döneminde tekçi zihniyetin sona erdiğini söyledi.
Seçim çalışmalarına devam eden Kayhan, AK Parti hükümeti ile beraber tekçi ve ötekileştirici bir zihniyetin tasfiye edildiğini belirtti. AK parti ile beraber tüm toplumların dinlenip itibar gördüğüne dikkat çeken Kayhan, "Dolaysıyla artık sorunları tartışarak bir araya gelerek çözmek yönetimini kabul ettik. Bu iktidar bunu sağladı. Kalıcı barış süreci ile beraber bu bölge hak ettiği ekonomik kalkınmayı da gerçekleştirerek mazisinde olduğu gibi geleceğinde de bütün Ortadoğu’ya öncülük edebilecek, bir kardeşlik ve birlik ile kalkınma programına ev sahipliği yapacaktır. Biz buna kalben inanıyoruz" dedi.
"TÜRKİYE’NİN BATISINDA BARIŞ RÜZGARLARINI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE GÖRDÜK"
Türkiye’nin batısında artık barış ruhunun var olduğunu ifade eden Kayhan, "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları bunları çok net göstermektedir. Şuanki anketlerde de AK Parti’nin ciddi miktarda teveccüh görmesinin sebebi budur. Türkiye’deki siyasi partilerde ana muhalefet ve muhalefete göre birlik bir projesi yoktur. Üstlenici ve sorunları sopayla çözeceklerine inanıyorlar. Toplumumuz buna rağbet göstermiyor. Bizim ülkemizin AK Parti’ye ihtiyacı var. Dolaysıyla 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir süreçtir. Güçlü bir iktidar ve büyük bir sayısal çoğunluğu Türkiye’nin önünü ve ufkunu açacaktır" diye konuştu.