Kısa adı KARÜNDER olan Karabük Üniversitesi Derneği sivil toplum örgütü olarak farklı bir projeye imza atarak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını farklı bir etkinlik ve anlayışla kutlamaya hazırlanıyor.
KARÜNDER Başkanı Ali Özer düzenlediği basın toplantısında, KARÜNDER olarak Karabük Üniversitesinin gelişmesi büyümesi için gereken desteğini her alanda verdiklerini söyleyerek, “ Karabük adına ve Karabük Üniversitesi adına neler yapabilirz diye Üniversite içindeki dernek başkanları ile bir araya gelerek toplantılar yaptık. Karabük üniversitesi her geçen gün büyüdüğünü tüm Türkiye görüyor. Şuan 42 bin öğrenci sayısına ulaştı. Bizim bir hedefimiz vardı, 27 dönüm arazisi bulunan Yenişehir bölgesinde bulunan fidanlık bölgesinin Belediye Meclisinden kararla imara açıldığını, yakın zamanda bu bölgede inşaatın temelini atacağız” dedi.
Dernek Başkan Yardımcısı Erkan Börekçi, Karabük’ün toplumsal hafızasını ve Karabük Üniversitesinin toplumsal hafazasını birbirine yaklaştırmak için bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini düşündük. Yaklaşık 8 yıl önce bugünün adımlarını atmıştık. Şimdi yeni ihtiyaçlarımıza göre şekil değişikliğine gidiyor. Drrneğpimiz çatısı altında gençlik komisyonu, hanım komisyonu ve ARGE komisyonumuzu kurduk. Üniversite içersinde başarılı kulüp yönetici arkadaşlarımızla gençlik komisyonumuzu kurduk. Arkadaşlarımızla birlikte çok ciddi bir organizasyon yapmayı planlıyoruz” dedi.
Gençlik Komisyonu Başkanı Oğuzhan Tunay, komisyon olarak Karabük halkı ve öğrencilerinin bağlarını güçlendirmek olduğunu söyleyerek, “ Okuduğumuz ve yaşadığımız bu şehirde bizim de bir payımız olması için çalışacağız. Etkin olmayan STK’ları ve ilgili kurum ve kuruluşları etkin hale getirmek, şehir içersinde yaşayan öğrencilerin ve halkın şikayetlerine çözüm yolu üretmek ve milli birlik beraberlik duygularımızı tazelemeyi amaçlıyoruz. 19 mayıs için bir program yapıyoruz. 19 Mayıs’ta yapacağımız program bir ilk olacak. Sivil Toplum Kuruluşu olan KARÜNDER öğrencilerin hiçbir devlet organına bağlı olmadan milli bayramını kendi isteği ve arzusu ile gerçekleştirecek. Amacımız öğrencilerin ve halkın daha iç içe olması. Üniversitemizde faaliyet gösteren öğrencilerin halka daha iyi kendilerini tanıtmasını arzuluyoruz. İçeriği çok geniş olacak. Festival niteliğinde bir etkinlik olacak.