TOPRAĞA VERİLDİLER
Ankara'daki bir yakınlarının düğününden dönerken Manisa'nın Kula ilçesinde, otomobillerinin bir kamyona arkadan çarpması sonucu yaşamını yitiren Dilek Aksak, 8 aylık kızı Elif Aksak ve kız kardeşi Neşe Çiçek de gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.
Salihli Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan Dilek Aksak, kızı Elif Aksak ve kardeşi Neşe Çiçek'in cenazeleri, bu sabah yakınları tarafından Nazilli Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Burada bekletilen cenazeler, ikindide Yeni mahalle, Zafer Camisi'ne getirildi. Cenazeler cami avlusuna getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Cenazeye, Dilek Aksak ve Neşe Çiçek'in anneleri Habibe ve babaları Kadir Çiçek, kayınvalidesi Birgül Aksak, kayınpederi Mustafa Aksak ile Çiçek'in öğretmen arkadaşlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı. Kızlarını ve torununu toprağa veren acılı baba Kadir Çiçek, kendisine taziyede bulunan yakınlarına sarılıp, "Artık hayatta iki torunumdan başka dayanağım" diyerek, ağladı.
Bir çay, kahve satışı yapan işyeri zincirinde müdürlük yapan Dilek Aksak'ın mesai arkadaşları da cenaze töreninde gözyaşların tutamadı. Aynı kazada kürek kemiği ve sol kol kemiği kırılan hastaneden izinli olarak çıkartılmasına rağmen Nuri Atsak, eşi, kızı ve baldızının cenazesine getirilmedi. Atsak, sadece otomobille cenaze törenin yapılacağı caminin önünden geçirilip, mezarlığa götürüldü. Aksak'ın, bu sırada ağladığı görüldü. Camide yanyana konulan üç tabuttan bekar olan, beden eğitimi öğretmeni Neşe Çiçek'in tabutuna gelinlik duvağı serildi. Ayrı ayrı kılınan üç namazın ardından cenazeler, bir süre omuzlarda taşınıp, Evranlı Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.
Murat GÜRKAN / NAZİLLİ (Aydın), ()

FOTOĞRAFLI