Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Kemal Yılmaz, Ordu’da 2014-2015 yılının ikin döneminde 43 bin 977 öğrenciye yaklaşık 2 milyon adet süt dağıtılacağını söyledi.
Ordu’da ana sınıfı ve ilkokullarda ambalajlı süt dağıtımı yapıldı. Ordu’nun Altınordu ilçesi Güzelordu İlkokulu’ndaki İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Kemal Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ın katılımıyla süt dağıtımı gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nca ortaklaşa hazırlanan ve 2012 tarihinde başlatılan "Okul Sütü Programı’’ kapsamında, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, haftada 3 gün süreyle 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade içme sütü dağıtılmaya devam ediliyor.
"320 OKULDA YAKLAŞIK 2 MİLYON SÜT DAĞITILACAK"
Altınordu İlçesi Güzelordu İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Kemal Yılmaz, okul çağındaki çocuklara süt temini ile doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak istediklerini söyledi. Çocuklara süt içme olanağı sunarak sağlıklı beslenmelerine destek olmak istediklerini ifade eden Yılmaz, "Sağlıklı ve hijyenik süt tüketiminin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla ’Okul Sütü Programı’ tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da başlatılmıştır. Bu kapsamda da ilimizde 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde toplam 320 okulda 43 bin 977 öğrenciye yaklaşık 2 milyon okul sütü dağıtımı yapılacaktır. Besinsel açıdan ’mükemmel gıda’ olarak nitelendirilen sütün bileşimine bakıldığında çeşitli yaş grupları için temel besin öğelerini içerdiği görülmektedir" dedi.
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Kemal Yılmaz çocuklara süt dağıttı.