Gaziantepli hayırsever iş adamı Kenan Öztürk, 23 yıldır ara vermeden sürdürdüğü sünnet geleneği çerçevesinde bu yıl da yoksul ve Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ailelerin çocuklarını sünnet ettirdi.
Daha önce lise, Kur’an-ı Kerim kursu binası, sulama kanalı, cenaze yıkama yeri gibi çok sayıda hayır hizmetlerinde bulunan iş adamı Kenan Öztürk, 1992 yılından beri her yıl yoksul ailelerin çocuklarını sünnet ettirdiğini söyledi.
Öztürk, ”Şu anda sünnet ettirdiğimiz çocukların 15’incisi. 1992’den beri yapıyorum. 2015’inci kirvemizi Araplarla yaptık. Allah’a şükürler olsun. Araplar kardeş. Tayyip Bey’in misafiri bunlar. Bizim de misafirimiz. Bundan dolayı memnunuz. Allah hayrımızı kabul etsin. Bütün hayır yapan insanların hayrını kabul etsin. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz’in sünnetidir bu, emridir. Bizler de bu sünneti, Peygamber Efendimiz’in sünnetini yerine getirdik. Yardımcı olmaktan çok mutluyum özellikle bu aylarda” dedi.
Hiçbir beklentilerinin olmadığının altını çizen hayırsever iş adamı Öztürk, “Bazıları siyasettendir, şundandır, bundandır, benim hiçbir siyasi beklentim yok, tüm partilere de aynı mesafedeyim. Bütün partiler de bu vatanın güzelliği için çalışan insanlardır. Onlara da başarılar diliyorum. Onun için bir beklentim yok. Beklentim sadece, Cenab-ı Allah’tan beklentim var. Amel defterine yazılacak sevaplardan yarışıyorum” şeklinde konuştu.
Sünnet programının yapıldığı Gazikent Düğün Salonu’na akşama kadar getirilen 122 çocuk sünnet ettirildi. Hayırsever Kenan Öztürk, sünnet olan çocuklar ve ailelerin tamamına öğle yemeği verip, hediye takdim etti.