İzmir Chopper Motosiklet Kulübü, Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bir araya gelerek eylem yaptı.
Mersin’de evine gitmek için bindiği minibüste vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bir araya gelen 300 kişilik motosikletli grup Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. Grup adına konuşma yapan Deniz Özek “ Özgecan’ın fotoğrafına baktığımızda, elimiz ayağımıza dolaşıyor, kelimeler yumru yumru oluyor boğazımızda. Ne desek boş ya da ne deseler boş dediğimiz bir dönemdeyiz. Türk insanı sevecendir, kadınını sevdi mi tam seven bir toplumdur, ailesini her şeyin üzerinde tutar. Hele kız çocuklarımız daha değerlidir. Hepimiz şimdi çocuklarımızı nasıl koruruz diye düşünmeye başladık. Hepimiz çocuklarımızı pamuklar çerisinde gözümüzden bile sakınarak büyütürken ne olduğu belirsiz insan müsveddeleri gelip ona dokunuyor. Daha da acısı, aile öyle bir konuma gelmiş ki; Özgecan’ın annesi yaptığı bir konuşmada şöyle diyor “Keşke kızımı tabancayla öldürselerdi, canı daha az yanardı. Ne kadar kötü değil mi içimizi ne kadar acıtıyor. Özgecan’ın cenazesinde de tabutunu sadece kadınlar taşıdı, bunun nedenini de açıkladılar; “Başka erkek eli değmesin diye” şahsen ben utandım. Bir erkek olarak olayın geçtiği günden bu yana başımız eğik geziyoruz. Biz motorcular olarak Türk Adaletinin doğru işleyeceğine ve bu insan müsveddelerinin en ağır cezaları alacağına inancımızı koruyoruz. Bu insan müsveddelerinin layık olduğu ceza için en güzel cümleyi, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi kurdu. “Yasalarla kaldırdığımız bazı konuları bulunduğu raftan indirerek tekrar tartışmalıyız” dedi. Çok da makul bir cümle. Bu tip suçlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Biz de iki teker tutkunu insanlar olarak, Özgecan Aslan kızımızın adı altında tüm kadınlarımıza ve kızlarımıza uzanan elleri, gösterilen şiddeti ve cinayetleri kınıyoruz.” dedi.
Basın açıklaması ve bir dakikalık saygı duruşunun ardından telefonla bağlanan Özgecan Aslan’nın babası Mehmet Aslan “ Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle yüksek seçili bu toprakların insanlarına hürmet ediyorum, saygı duyuyorum, ben herkesi seviyorum. Hepinizin gönüllerine, yüreklerine sağlık. Bir kişi sadece bir kişi milyonları bir araya getirebiliyor. Allah’ın bileceği bir şeyi hiç kimsenin engellemeye gücü yetmez. Hiç kimsenin gücünün yetmeyeceği bir tecellinin gerçekleşmiş olmasının etrafında, insanlar birleşsinler, birbirlerini sevsinler, kim ne yaparsa kendisine yapar” dedi. Motosikletli gurup Kordon’da tur attıktan sonra eylemlerini sonlandırdı.