Ressam İmren İyem Aslan, ‘Yolları Çatallanan Bahçe’ isimli sergisini Ankara’da açtı.
Ressam Aslan’ın 7. sergisi olan ve ‘Yolları Çatallanan Bahçe’ ismini taşıyan sergisi, İsmail Altınok Sanat Merkezi’nde açıldı. Açılışa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Şanser Kadooğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İmren İyem Aslan’ın Diyarbakır’ın yetiştirdiği değerli sanatçılardan biri olduğunu belirterek, “Kendisini Ankara’da böyle bir sergi açılışında yalnız bırakmak bizlere de zaten yakışmazdı. Diyarbakır’ın böyle sanatsal, kültürel yönlerinin olduğunu da Türkiye’ye haykırmak bizler için onur verici bir durum. Bu süreçte özellikle Diyarbakır’ın tanıtımı noktasında kendisi sanat dünyasında böyle bir duruş sergilediği için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız. Derinliği olan tablolarla baş başayız. Yalnızlığı ve sonsuzluğu işlemiş durumda. Bu yalnızlık sadece tabloda olsun diyoruz. Gerçek alemde böyle sevgi dolu, kalabalık, birlikte ve beraberlik mesajını Diyarbakır’dan tüm Türkiye’ye vereceğiz. Sanatı siyasetten soyutlarsanız, siyasetin hiç bir anlamı olmaz. Siyasetçilerin de sanatsal bir yönünün olması gerekir. Çünkü hayatın kendisidir sanat” ifadelerini kullandı.
Kendilerinin ekonomi dünyasının temsilcileri olduğunu kaydeden GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, “Bizler ekonomi dünyasının temsilcileriyiz. Sanatla çok iç içe olduğumuz söylenemez. Ama böyle nazik davetlere icabet ediyoruz. Bugün sadece bu sergi için Ankara’dayız. Herhangi siyasi veya ekonomik toplantı için değil, sadece bu sergi için geldik. İmren hanım Diyarbakır’ın yetiştirdiği güzide sanatçılarından bir tanesi. Gerek Diyarbakır’da, gerek yurtiçinde, gerekse de yurtdışında başarılı sergiler açtığını biliyoruz. Biz bir Diyarbakırlı olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Kendisi bizim medar-ı iftiharımızdır. İnşallah bundan sonraki süreçte de yine uluslararası platformlarda, yurtdışındaki sergilerde bizleri davet ederlerse oraya da icabet edeceğiz. Çok teşekkür ediyoruz kendilerine nazik daveti için” diye konuştu.
‘Yolları Çatallanan Bahçe’ isimli sergisinin 7. sergisi olduğunu ve buradaki resimlerin ilk defa sergilendiğini ifade eden ressam İmren İyem Aslan, “Serginin konsepti Borges’in bir öyküsünden esinlendim Yolları Çatallanan Bahçe diye. Borges bu öyküsünde hayattaki seçeneklerimizle ilgili bir vurgu yapıyor. Yolların çıktığı yollar, yeni gideceğimiz yollar, yeni seçenekler diye. Kendi renklerimle, kendi anlayışımla yapmaya çalıştım. Biraz sonsuzluğu anlatmaya çalıştım. Figürlerim genel tektir resimlerimde. Dünyanın kalabalıklığı, varoluşu içerisinde yalnız olduğumuzu vurgulamaya çalıştım. Burada şu anda 20 tane resim var” dedi.
Başkentli resim severler, Aslan’ın sergisini 28 Mart’a kadar ziyaret edebilecek.