Batman’ın Sason ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Ali Şemi Yeniocak, İncesu köyünde bulunan hastaları için 5 saatlik yolculuk yapıyor.
Tercih sırasında İncesu köyünü bilerek işaretlediğini belirten Dr. Yeniocak, hastalara ulaşmak için 5 saatlik yolculuğu umursamadığını söyledi. Birim hemşiresi Songül Özmen ile beraber köye aşı, teşhis ve tedaviler için gittiklerini belirten Dr. Yeniocak, "Bana bağlı 3 köy, üç mahalle var. Bu köyümüz yaklaşık 200 nüfusa sahip, en uzak köyümüzdür. Gidiş gelişimiz 5 saatimizi alıyor. En uzak köy olmasına rağmen buranın yolu hep açık. İhtiyaç duyduğumuz zaman veya muhtar aradığı zaman biz gelip gidiyoruz buraya. Burası çok iyi tanıdığımız bir bölge, buranın insanları da çok misafirperver. Köy ziyaretlerinde çocuk aşısı, gebe takibi, bebek ve çocuk izlemleri, varsa hastalarımız hastalara da bakıyoruz. İhtiyaç duyulan sağlıkla alakalı her türlü sağlık taramalarını kesintisiz yapıyoruz" dedi.
Köyde yaşayan vatandaşlardan Metin Ağım, "Aile hekimimiz hemşiresiyle beraber aşı için köyümüze geliyor. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Besse Ağım adlı kadın ise, "Aile hekimiz köyümüze gelip tedavileri yapıyor. Çok iyidir, gelip aşı yapıyor, gelip köyümüzün tümünü dolaşıp aşı yapıyor. Teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.