Bartın Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine ’İŞKUR Destek Programları ve Teşvikleri’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile Bartın’da ki işverenlere İş-Kur faaliyetleri ve işverenlere sundukları destekler konusunda ayrıca uygulanan teşvik yasaları ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır’ın da katılım sağladığı Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile Bartın TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme ve istişare toplantısına Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Muhsin Bayrak ile Bartın TSO üyelerinden oluşan sanayici, tüccar ile işverenler katıldı.
“KOBİLERİN YENİ PAZARLARA AÇILMALARINI SAĞLAMAK HEDEFLERİMİZ ARASINDA”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır seminerlerin işverenler için oldukça önemli olduğunu ve bu tür toplantılar düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.
Başkan Çakır, “Bartın İş-Kur Müdürlüğü tarafından odamız üyelerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ’ler yaratmış oldukları istihdam ve katma değer ile ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Ülkemizin kalkınması öncelikle bölgedeki KOBİ’lerin geliştirilmesi ve rekabetçi bir yapıya kavuşturulmasıyla mümkündür. İş-Kur Müdürlüğümüz yürütmüş olduğu araştırma, analiz, eğitim, seminer ve mali destek programları ile bölgedeki KOBİ’lerin ürün çeşitliliklerinin, yeni teknoloji kullanımlarının, istihdam sayılarının ve rekabetçiliklerinin artmasını bununla birlikte markalaşmalarını ve yeni pazarlara açılmalarını hedeflemektedir. Bu bağlamda tüm İş Kur Müdürümüz Ramazan Erdim başta olmak üzere tüm personeline özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunarım" dedi.
“ARAYIN İŞ DANIŞMANINIZ AYAĞINIZA GELSİN”
Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim ise yaptığı konuşmasında bu toplantıları istihdamın ve verimin artması için ve daha çok işverene ulaşabilmek için sık sık düzenlediklerini yine bu toplantıların devam edeceğini vurguladı.
Müdür Erdim yaptığı konuşmasında, "İşverenlerimizin de bildiği gibi sürekli olarak kendilerini belli bir program dâhilinde ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İşverenlerimize çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi ve teşviklerimizi anlatıyoruz. Fakat bu yapmış olduğumuz faaliyetlerde sürekli işverenlerimizin birinci derecede sorumlularına her zaman iş ve meslek danışmanlarımız ulaşamayabiliyor. Bu yüzden Ticaret ve Sanayi Odamızın tertip ettiği bu toplantı bizim için çok önemli. En azından işverenlerimizin birinci derecede yetkili ve sorumlularına burada bilgilendirme yapıp bu faaliyetlerden, iş başı eğitim faaliyetlerinden girişimcilik faaliyetlerinden özetle kurumun bütün faaliyetlerinden sizleri bilgilendirmek adına iyi bir fırsat oldu. Bu yüzden TSO Başkanımıza teşekkür ediyorum. Umarım bütün işverenlerimiz programlarımızdan sonuna kadar yararlanır. Bartın iş kur müdürlüğü olarak amacımız işverenlerimize yardımcı olarak istihdamı ve verimliliği arttırmaktır. Bu vesileyle toplantımızın verimli geçmesini temenni ediyor tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.