Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Aile Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikler kapsamında 65 yıllık evli olan Koyuncu çifti de örnek aile olarak ziyaret edildi.
Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nin (MADEM) organizesiyle Aile Haftası kapsamında bir grup aile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gençay, ailenin önemine değinerek, “Bilindiği gibi toplumun çekirdeği ailedir. Her yönüyle sağlıklı toplum yapısı için ailenin korunması büyük önem taşıyor. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, belediye tarihinde ilk kez Aile Danışma ve Destek Merkezi’ni kurarak hizmete sundu. Yine Kadın Kültür ve Spor Merkezi ile ailelere önemli bir mekan kazandırıldı. Sağlıklı aile için çok sayıda seminer, konferans çalışmaları yürütülüyor. Sayın Başkanımızın direktifleri doğrultusunda mutlu aile mutlu toplum için çalışmalar artarak devam edecek” diye konuştu.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Aile Haftası kapsamında yarım asırdan fazla zamanı birlikte geçiren örnek bir aileyi de ziyaret etti. 86 yaşındaki Memet ve 85 yaşındaki Esma Koyuncu çiftini evinde ziyaret eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, şube müdürü Hamza Bozkurt ile MADEM personelleri, çay içip sohbet etti. 65 yıllık evli olan Koyuncu çifti, evlilikte sevgi, saygı, sabır, sebat ve sadakatin büyük önem taşıdığını anlattılar.