Esenlik çölyak hastalarına destek oluyor. Konferans Salonu, Kernek, Fahri Kayahan ve Konteyner Kent süpermarket şubelerinde glutensiz gıdalara özel reyon açıldı.
Malatya’da 2 bin 400 ile 8 bin arası çölyak hastasının bulunduğunu belirten Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk, “Çölyak hastalığı toplumda binde üç ile yüzde bir görülen, özellikle bağırsaktaki gluten alerjisine bağlı gelişen ve ölüme kadar gidebilen bir hastalıktır. Tedavisi ise diyettir. Malatya gibi 100 bin nüfusa sahip bir şehirde 2 bin 400 ile 8 bin arası hasta bulunmakta. Tedavinin ana etmeni diyet olduğu için tahıllarda bulunan glutenin çıkarılması çok önemli. Sosyal sorumluluk olarak ilimizde Esenlik şubelerinde bu ürünlere yer ayrılması ve toplumsal farkındalığın oluşturulması çok önemli. Çünkü diyet ile çölyak hastalığında ölüme kadar gidebilen etmenleri ortadan kaldırabiliriz. Özellikle bu hastalık için üretilen ürünlere ulaşılabilmesi çok önemlidir. Özellikle Esenlik’e bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“ESENLİK OLARAK ÇÖLYAK İLE İLGİLİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ GELİŞTİRDİK”
Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz ise, “Müşterilerimiz tarafından sürekli glutensiz ürünler ile ilgili bir talep vardı. Çölyak hastalarımızdan birkaç tanesi ile görüşerek düşüncelerini aldık. Gündelik hayatta hastalık ile barışık yaşayabilmeleri ve hayatlarını kolaylaştıracak bir takım çalışmalar yaptık. Esenlik olarak bu hastalık ile ilgili sosyal sorumluluk projesi geliştirdik. Kernek, Fahri Kayahan 7/24 şubelerimiz, Konferans Salonu ve Konteyner Kent süpermarket şubemizde glutensiz ürünler için özel reyon açtık. Kuyuönü 7/24 şubemizde en kısa zamanda bu ürünler için bir yer ayıracağız. Glutensiz ürün reyonlarını şubelerimizde artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Şehrin her yerinden hastalarımızın rahatlıkla bu ürünlere ulaşabilmelerini sağlayacağız. Bu hastalarımızın özellikle istekleri olursa şube sorumlularımıza ileterek isteklerinin yerine getirilmesini sağlamış olacağız. Çok zor bir hastalık olduğunun bilincinde hareket ederek hayatlarını kolaylaştıracak çözümler bulup yardımcı olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.