Mardin’de yaşayan emekli imam Alaaddin Güneş, insanların kendi mezhepleriyle ilgili doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak için ’Delilleriyle Şafii ilmihali’ yazdı.
Doğu ve Güneydoğu’daki halkın büyük kısmı Şafii mezhebinin inanç esaslarını dikkate alarak ibadetlerini gerçekleştirdiği için ’Delilleriyle Şafii ilmihali’ yazan Alaaddin Güneş, insanların kendi mezhepleriyle ilgili doğru bilgiyi doğru kaynaklardan ulaşmasının elzem olduğunu söyledi. 2002 yılında imamlıktan emekli olduktan sonra kitap yazmaya başladığını kaydeden Güneş, bölgede yaşayan insanların çoğunluğu Şafii olduğunu, bu yüzden Şafii ilmihali yazdığını dile getirdi. Güneş, “Yaklaşık 6 yıllık bir çalışmanın sonunda 3 ciltlik Fıkhı Müdellel kitabı ortaya çıktı. Bu kitabım bin 600 sayfadan oluşuyordu. Ancak maddi açıdan sıkıntı çektiğim için baskıya veremedim. Bunun üzerine onun içinden 740 sayfalık bir Şafii ilmihali çıkartarak kendi imkanlarım doğrultusunda baskıya verdim. Allah’a çok şükür kitap baya rağbet gördü. Çünkü bu bölgede halkın geneli Şafii mezhebinin inanç esaslarını dikkate alarak ibadetlerini gerçekleştiriyor. Ve herkes medreseye gidip eğitim alamıyor. Bende medresede gördüğüm eğitimi Türkçeye çevirdim. Ayet ve hadisten delil getirerek, altına dipnot yazarak delilleriyle beraber Şafii ilmihali yazdım. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.
Bir hadis kitabı çalışmasının olduğunu ifade eden Güneş, "Sahih olan hadisleri konularına göre bir araya getirip yazıyorum. Şuanda 500 sayfa yazmışım, ancak çalışmam devam ediyor. Ayrıca arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Kürtçe olarak Peygamber Efendimizin hayatını yazmaya başladım. İnşallah o da yakın bir zamanda biter" diye konuştu.