TRABZONSPOR Kulübü  Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Avrupa Ligi 2’nci turunda yarın oynayacakları İtalya'nın Napoli takımını eleyerek son 16 ekip arasına kalmak istediklerini söyledi.
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo mavili kulübün dergisinde yayınlanan yazısında, Trabzonspor'u söz verdikleri hedeflere ulaştırma adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:
"Ara transfer döneminde uzun süredir takip ettiğimiz ve hocamızın istediği isimleri de kadromuza kattık. Erkan Zengin, Aytaç Kara, Hakan Arıkan ve Uğur Demirok'un takımımıza önemli katkıları olacağına inanıyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda kadromuza yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bunun karşılığını alma adına verdiğimiz mücadelede artık hakem hataları ile karşılaşmak istemiyoruz. Bu düşüncemizi federasyon yetkililerine net ifadelerle ilettik."
Takım olarak 2 kulvarda yarışı sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Hacıosmanoğlu, şöyles devam etti:
"Ligde yarışa ortak olmak için daha çok mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Avrupa Ligi'nde ise İtalya'nın köklü kulüplerinden biri olan Napoli'ye karşı oynayacağımız müsabakaları geçip, son 16 takım arasına kalmak istiyoruz. Geçen sezon ilk kez oynadığımız 2'nci tur müsabakasını bu yıl bir sonraki aşamaya taşımak en büyük arzumuz."
TARAFTARA ÇAĞRI
Napoli maçının biletlerini günler öncesinden bitiren taraftarlara diğer maçlar için de çağrıda bulunan Başkan Hacıosmanoğlu, "Taraftarlardan beklentimiz oluşturduğumuz bu kadroya destek vermeleridir. Stadyuma gelmemek için herkesin kendine göre haklı nedenleri olabilir. Ancak hiç bir gerekçe bizi Trabzonspor sevgisinden ve bağlılığından ayrı düşürmemelidir. Oyuncularımıza verdikleri mücadelede yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz" dedi.
YANAL VE BENİTEZ’İN 11 YIL SONRA GELEN RANDEVUSU
Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal ile Napoli'nin teknik direktörü Rafael Benitez, 11 yıllık aradan sonra yeniden karşı karşıya gelecek. Rafael Benitez, 2003-2004 sezonunda Valencia'yı UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna taşırken tek yenilgisini Ersun Yanal’ın çalıştırdığı Gençlerbirliği’ne karşı almıştı. 3'üncü turda Beşiktaş'ı 3-2 ve 2-0'lık skorlarla eleyen Valencia, 4'üncü turda Gençlerbirliği ile eşleşti. Gençlerbirliği, Ankara’daki ilk maçı 1-0 kazandı. Valencia ise normal süresi 1-0 biten İspanya'daki maçta Gençlerbirliği’ni uzatmalarda bulduğu golle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi, finale kadar giderek Marsilya'yı yenip kupanın sahibi oldu.
Valencia, o sezon finale kadar oynadığı 13 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken tek yenilgisini Ankara’da Gençlerbirliği'ne karşı aldı. Yanal ve Benitez, 11 yıllık aranın ardından yarın akşam bir kez daha karşı karşıya gelecek.