Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ile öğrencilerin kariyer planlamaları istihdamına yönelik olarak ortak protokol imzalandı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, öğrencilerin kariyer planlamalarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamında dernek, Katip Çelebi Üniversitesi ve Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ile ortak bir protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile gençlerin kariyer planlamasında doğru adımlar atmasına ve mezun olduklarında sıkıntı çekmeden iş bulmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Protokol kapsamında, KAR-KİM 2015 Kariyer ve Girişimcilik Günü isimli bir etkinlikte düzenleneceği öğrenilirken, 6 Mayıs 2015 tarihinde Kâtip Çelebi Üniversitesi Çiğli Ana yerleşkesinde yapılacak programda, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü öğrencilere iş hayatındaki tecrübelerini aktaracak.
MÜSİAD İzmir Başkanı Ülkü, gençlerin kendilerine doğru yol haritası çizmesinin önemine değinerek, "İş adamları olarak istihdamın arttırılmasını önemsiyoruz. İş dünyası doğru işe doğru elemanlar ile iş verimin daha fazla artacağını bilmekte. Yapacağımız kariyer günleri ile firmaları gençler ile buluşturuyoruz. Geçenlerde Dokuz Eylül Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz çok verimli geçti. MÜSİAD olarak İzmir’deki üniversitelerde okuyan genç kardeşlerimizin istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Yapılacak kariyer günü aracılığı ile gençlere rekabet gücü, yüksek profesyoneller olmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Ülkü, kariyer planlaması yapan gençlere, kendilerini tanıma, eğilimlerini ve iş olanaklarını belirleme gibi konularda destek sağlamayı amaçladıklarını belirtti.