Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal, EAACI Pediatrics Section üyeline seçildi.
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Allerji-İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal, yapılan uluslararası oylamada EAACI Pediatrics Section üyelerinden biri olma hakkını kazandı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Pınar Uysal’ı elde ettiği başarıdan ötürü kutlayarak, yeni görevinde başarılar diledi.
Konuyla ilgili olarak ADÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada; “Avrupa Allerji ve Klinik İmmunoloji Derneği (EAACI) 121 farklı ülkeden 49 Ulusal Allerji Derneğinin bağlı olduğu, 8500’den fazla akademisyen, araştırmacı ve klinisyenin üye olduğu uluslararası bir kuruluştur. Dernek 1956 yılında Floransa’da kurulmuş olup 25 yıldan uzun bir süredir Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yıllık kongre, çok sayıda allerji okulu, toplantı ve konferanslar düzenlemiştir. Dernek bünyesi altında oluşturulmuş çalışma grupları allerji ve immünoloji konularında çok sayıda Task Force, rehber ve konsensus raporları hazırlamakta ve araştırmacı değişim programlarına destek olmaktadır. Dernek bünyesinde herbiri farklı çalışma alanlarını içeren Pediatri, Astım, Dermatoloji, KBB ve Immunoloji olarak belirlenmiş 5 farklı EAACI ‘Section’ bulunmaktadır. Her bir bölüm üyeleri uluslararası seçim ile belirlenen ve konularında saygınlık kazanmış bilim insanlarından oluşmaktadır. Section üyeleri, EAACI yönetim kurulu ile kongre-toplantı program komitesini oluşturarak bilimsel aktivitelerde görev almaktadır” denildi.