Muhammet BAYRAM/ANKARA, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği 2014 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödül törenine katıldı. 'TOKİ Zengine Çalışıyor' haberiyle haber ödülünü kazanan Doğan Haber Ajansı Tunceli Muhabiri Ferit Demir, ödülünü Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Törende, Ankara Muhabiri Ümit Kozan 'fotoğraf', Batman Muharibi Arif Arslan ise 'Yerel Basın' ödülünü aldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen Çağdaş Gazeteciler Derneği 2014 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödül törenine katıldı. 'TOKİ Zengine Çalışıyor' haberiyle yılın haber ödülünü kazanan Tunceli muhabiri Ferit Demir'e ödülünü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Kılıçdaroğlu, ödülü verirken yaptığı kısa konuşmada Türkiye'de iki tür medya olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bir grup kendi düşüncesini savunuyor, bağımsız gazetecilik yapıyor. Bir grup daha var, o da havuz medyası var. Havuz medyasının parası pulu var. Hatta kamu bankasına bana 2 milyon dolar gönder diyen gazete patronu var. Bizim bir arkadaşımız 'o gazetelere el koyacağız' dedi. Hayır o gazetelere el koymaya gerek yok. Yalnızca hortumu keseceğiz. Onları zaten okuyan yok yaşayamazlar. Görünmeyen ajanslar var. Manşetler aynı, haberler, fotoğraflar aynı. Türkiye'de bağımsız haber yapan, doğru haber yapan gazeteciler de var ama cezalandırılıyor. Bu kilşilerden biri de Ferit Demir, Ferit bey benim hemşerim. yaptığı bu haberin ardından eşi işiyle cezalandırıldı. (Demir'in haberin ardından eşi çalıştığı kamu kurumundan başka bir yere gönderildi) Umarım gazeteciler Türkiye'de özgürce haberlerini yapar ve yalan medyasından kurtuluruz. Sizler kaleminizi satmadığınız sürece bu ülkede çok şeyi değiştireceğiz, aydınlık bir Türkiye yaratacağız."
Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ise gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünün ayaklar altında olduğunu söyledi. İfade özgürlüğünde Türkiye'nin Afrika ülkelerinin gerisinde olduğunu ifade eden Abakay, "Gazetecilere karşı dava açma konusunda Cumhurbaşkanımız rekor üzerine rekor kırıyor. Halkın hakkı için görev yapan gazeteciler, meydanlarda polis şiddetine uğruyor. Bu iktidar döneminde medya adeta devletleştirildi, KİT haline getirildi. Bağımsız gazeteciler yerine sırtını iktidara dayayan 'Saray gazetecileri'nin sayısı her geçen gün artıyor. Yaşasın, basın ve ifade özgürlüğü" diye konuştu.
Toplam 23 ödülün verildiği törende, Ankara Muhabiri Ümit Kozan 'Fotoğraf', Batman Muhabiri Arif Arslan 'Yerel Basın' ödülüne layik görülürken, Hürriyet Gazetesi'nden Nurettin Kurt 'Türk Hava Kurumunda Yolsuzluk' haberiyle 'Rafet Genç Haber Ödülü'nü, CNN Türk'ten Göksel GÖKSU - Caner Emre KINACI ise 'Ölüm Yolunda Ezidiler' haberiyle 'Mahmut Tali Öngören Televizyon Program Ödülü'nü aldı.