ANKARA'daki bombalı terör saldırısı, Uşak'ta bazı sendika ve siyasi parti üyelerinin düzenlediği oturma eylemi ile protesto edildi.
Eğitim-Sen Uşak Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen oturma eylemine, CHP, Eğitim-İş Sendikası, Haziran Hareketi üyeleri destek verdi. Yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde Ankara'daki patlama anını gösteren fotoğrafların yer aldığı dövizlerle eylem yaptı. Eyleme katılanlardan bazıları gözyaşları tutamadı.
Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, grup adına yaptığı açıklamada terörü lanetleyip, "Uşak'tan Ankara'ya iki otobüsle 90 kişi Ankara'ya gittik. Ankara'ya ulaşan ilk gruptaydık ve en önde yer alıyorduk. Patlama olan bölgeye 20 metre uzaktaydık. İki farklı bölgede patlama oldu ve insanlar kanlar içinde yere düştü. Biz orada yaralı olan arkadaşlarımıza ilk yardım müdahalesi yaparken, bölgeye biber gazı atıldı. Uşak grubundan Denizlili Gökhan Akman isimli kardeşimizi ne yazık ki kaybettik. Patlamada 96 kişinin daha öldüğü açıklandı ancak şu an KESK, DİSK ve diğer sendikaların ulaşamadığı 128 kişi var. Olayı protesto etmek için Uşak'ta iki gün boyunca eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.
Grubun Atatürk Anıtı önünde oturma eylemi sürüyor.

FOTOĞRAFLI