Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili adayları Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen Ereğli ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.
Çakan ve Erkmen’e ziyaretler sırasında MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker’in yanı sıra bazı partililer eşlik etti. Çakan ve Erkmen Ereğli’de ilk olarak Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Burada Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç tarafından karşılanan Çeken ve Erkmen köy ve mahalle muhtarları ile tanıştı. Çakan ile Erkmen daha sonra Türk Metal Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaşı sendika binasında ziyaret etti.
Çakan burada yaptığı konuşmada işçi sınıfının her zaman yanında olduğunu belirterek özelleştirme sonra işçi ücretlerinin düşürülmesine de tepki gösterdi. Çakan bu konuda verilecek her türlü mücadelede işçilerle birlikte olmaya hazır olduğunu vurguladı.
Siyasilerin seçim dönemlerinde verdiği sözleri Ankara’da unuttuğunu dile getiren Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise söylenen her sözü kayıt altına aldıklarını ve zamanı geldiğinde bunları hatırlatacakları uyarısında bulundu. Odabaş, Erdemir işçisinin kendisine ekmek verenleri unutmayacağını hatırlattı.
Sendika ziyaretinin ardından Kdz. Ereğli Şehit Aileleri, Gaziler Derneği’ne geçen Çakan, Erkmen ve beraberindekiler, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret etti. Çakan ve beraberindekiler TSO Başkanı Tetiker tarafından kapıda karşılandı. Görev yaptığı kurumlarda hizmet edenlerin her zaman yanında olduğunu ifade eden Çakan, TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in bir kardeş ve ağabey olarak kendilerine her zaman destek verdiğini söyledi. Çakan, Ereğli’nin ekonomik ve sosyal yapısının geçmişte çok iyi olduğunu, herkesin gıpta ile baktığını ancak bu güne gelindiğinde bunların yok olduğunu dile getirdi. Çakan burada yaptığı konuşmada “Bugün sac ticareti nerede. Kamyoncular nerede. Kamyoncu demeyin, lastiğinden o kamyonda taşınan yüke kadar Ereğli Alaplı yararlanıyordu. Bugün OSB, küçük sanayi, yan sanayi, gemi ticaretinin dört dörtlük yerine getirilebilmesi, gemi yapımıyla ilgili tersanelerde üretilen sacın gemide kullanılması için bile bölüm oluşmuştu. Orada üretilen sac sobasından gemisine, yan sanayisine kadar belirli bir ölçüde yardımcı olunursa, iç bünyeye ayrıcalık tanınırsa o zaman olur. Yoksa rekabet imkanı yok. Artı burada üretilenin en ufak katkısı yok. Ben burada biraz daha kalıp da sanayicimizin dertlerinin dinlenmesi taraftarıyım. Üretiminden taşımacılığından, fakültesinden, kısacası ekonomik yönden bize düşen neyse yapmaya hazırız" dedi.
Çakan’ın tespitlerinin çok doğru olduğunu anlatan Tetiker son dönem göreve geldiğinde 3 bin 600 ile bıraktığı TSO’yu 2 bin üye ile aldığını, kamyoncuların ve esnaflarında yok olduğunu söyledi. İlçede sac sektörünün bitirildiğini anlatan Tetiker, Zeki Çakan’ın bakanlığı döneminde Ereğli’nin kendisinden önemli hizmetler aldığını vurguladı. Tetiker konuşmasında şunları söyledi; “Ne olur beş milletvekili TSO’ya gelse, şurada otursa, Ereğli’nin ekonomik yönünü masaya yatırsa. Bu esnaf ne yapıyor, sanayici ne yapıyor. Esnaf Kefalet dahil olmak üzere bütün STK’ları, meslek kuruluşlarını toplasa, ‘Siyaset bitti kardeşim, hizmet dönemi başlamıştır’ dese. ‘İktidarıyla muhalefetiyle birbirimize yardımcı olacağız. Sen iktidar mısın, biz muhalefet olarak yanındayız, ticaret erbabı, esnaf yanında. Gidelim başbakana, bakana’ niye demezler anlamak mümkün değil. Biz bunları geçmişte yaptık gelecekte de yapacağız. Seçim bitti. İnşallah iktidara yürüyoruz. Bir koalisyon hükümeti ufukta görünüyor. Seçimler yaklaşırken daha da görülecek. Buradan çıkacak milletvekili arkadaşlarımla beraber ki en az iki milletvekili çıkaracak durumdayız. Zonguldak’tan hareket eder, mazbatalarımızı aldığımızda yanımda sayın valim yanımda olmadan Gökgöl tüneline girersem boynum bükük giderim. Bütün ilçelerimize buradan sesleniyorum. En az iki milletvekilliği için mücadele ederek, daha fazlasını almak konusunda herkes kendine düşeni lütfen yerine getirsin."
Çakan ve beraberindekiler daha sonra Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’i ziyaret etti. Çakan ve Erkmen’den övgüyle söz eden Erdem, görevde bulundukları dönemde yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti.
Çakan ve Erkmen Ereğli’de son olarak Şoförler Odası’nı ziyaret ederek, şoför esnafının sorunlarını dinledi.