Belçika Krallığı Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.
Vali Kamçı, Büyükelçisi Trenteseau’ nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Belçika’nın ikili ilişkilerinin son derece iyi olduğunu belirtti.
Büyükelçi Trenteseau ise, Malatya’ya ilk kez geldiğini belirterek Vali Kamçı’ya teşekkür etti. Türkiye ile Belçika’nın ilişkilerinin mükemmel olduğunu söyleyen Trenteseau “Türkiye’nin bu güzel şehrini, bölgesini ziyaret etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Bölgenin ekonomik açıdan çok gelişeceğine ve böylelikle buradaki yaşam kalitesinin daha da yükseleceğine inandığını belirten Trenteseau, kendisi gibi diğer ülkelerin büyükelçilerinin de buna inandığını söyledi. Birçok ülke temsilcisinin Malatya’yı ve bölgeyi ziyaret edeceğini söyleyen Trenteseau, bu ziyaretler sayesinde de ülkeler arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin daha da gelişeceğini dile getirdi.
Vali Kamçı da düşüncelerinden dolayı Büyükelçi Trenteseau’ya teşekkür ederek, Malatya kayısısı ve Malatya’yı tanıtıcı materyaller hediye etti. Büyükelçi Trenteseau’da, Vali Kamçı’ya Belçika’nın tanıtımını yapan ve Türkçe olarak hazırlanmış kitaplar hediye etti.