Konyaaltı’nda sokak hayvanları, Konyaaltı Belediyesi Hayvan Barınağı tarafından yürütülen çalışma ile sahiplendirilip, sıcak yuvaya kavuşuyor.
Konyaaltı Belediyesi, her ay onlarca sokak hayvanının gerekli tedavisini ve aşısını yapıyor, eğitim parkurunda evcilleştiriyor. Konyaaltı Belediyesi Hayvan Barınağı’nda görevli veterinerler, sokakta yaşayan ve çevreye verdikleri rahatsızlıktan ötürü barınağa getirilen sokak hayvanlarını öncelikle sağlık taramasından geçiriyor, gerekli aşı ve tedavilerini yapıyor.
Ardından eğitim parkurunda iki haftalık bir eğitim programına alınan sokak hayvanlarına temel itaat komutları öğretiliyor. Tüm bu sürecin sonrasında ise sahiplendirme projesine dahil edilen sokak hayvanları, burada sıcak bir yuva için birilerinin kendilerine kucak açmasını bekliyor.
Öte yandan, Konyaaltı Belediyesi Hayvan Barınağı, 2015’in ilk ayında 110 sokak hayvanını kısırlaştırdı. Vücudunda kırığı olan iki hayvanı ise tedavi etti. Bunların dışında 200 tane sokak köpeğine kuduz aşısı yapılıp, 40 köpeği ve 12 kediyi sahiplendirilerek yeni sıcak yuvalarına kavuşturdu.