Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Aday Adayı Demet Pilevneli seçim çalışmalarının startını partisinin yeni göreve gelen gençler ile bir araya gelerek verdi.
Yeni yönetimi tebrike den Pilevneli, AK Parti İl Başkanlığı binasında AK Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız ve partili gençlerle buluşan 25. dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayı Demet Pilevneli, gençlerle sohbet edip dilek ve temennilerini dinledi.
Gençlere öncelikli gördüklerini kaydeden Demet Pilevneli, “Çünkü, gençler bizim geleceğimiz ve biz geleceğe güvenle bakmak, şekillendirmek istiyorsak siyasi, sosyal , ekonomik her alanda yatırımlarımızı, projelerimizi onlara göre yapmalıyız. Gençlerimizin her alanda özgürce yer almalarını sağlamalıyız. ‘Aydın emekli şehridir’ yargısının yıkılması gerekiyor. Kentte yapılan bütün çalışmalarda gençlerin fikirleri ve destekleri alınarak şekillenmesi gerekmektedir” dedi.
Üniversiteyi bitirmiş gençlerin önünde üç seçenek olduğunu kaydeden Milletvekili aday adayı Pilevneli, “Bu gençler ailelerinden kopmak istemiyorlarsa ilk tercih olarak memur olmak istiyorlar. Fakat bunun için önlerinde geçmeleri gereken birçok engel var. Birçoğu maalesef hedeflerine ulaşamıyor. Diğer bir yol ise kendi bölümleri ile ilgili olmayan işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar hem de hak etmedikleri şartlarda. En son ise bizim için büyük kayıp olan yetişmiş kalifiye işgücümüzü kaybediyoruz. En verimli çağında gençlerimizi beyin göçü olarak başka şehirlere kaptırıyoruz. Sebep ise onları temsil etmesi gerekenlerin bu yatırımları yapmamış önderlik etmemiş olmamaları. Bu yüzden önce sizleri ziyaret ettim bunların farkındayız ve çözüm olmak için buradayız”
‘İNANAN GENÇLERİN GÖZLERİNDE Kİ IŞILTI BİZİ SEVİNDİRİYOR’
“Hedeflerine inanan gençlerin gözlerinde ki ışıltı, niyetlerinde ki güzelliği ve gayretleri ile hiçbir engelin önümüzde duramayacağına inanıyorum. Gençlerle birlikte elele omuz omuza oldukça yarınlarımızın teminatı noktasında hiçbir endişemiz yoktur. 25. Dönemde hem gençlere yönelik hem de onlarla birlikte toplumun her kesimine yönelik projeler üreteceğiz” şeklinde konuştu.
TAVSİYELERDE BULUNDU
10 yıllık siyasi birikiminden yola çıkarak gençlere tavsiyelerde bulunan Demet Pilevneli sözlerinin devamında ise, “Önce hakkınızı isteyin ve girişimci olun. Yaşadığınız kentte, adımınızı attığınız her yerde hem kendiniz hem de etrafınızda ki insanlar için hakkınızı isteyin ve bu konuda asla geri adım atmayın girişimcilik ruhunuzu girdiğiniz her işe yansıtın üretken olun. Bugün sizlerin bir ablası olarak buradayım, AK Parti teşkilatlarının bir üyesi olarak hepimiz birikimlerimizi ve tecrübelerimizi birbirimize aktarmak çabalarımıza destek olmak zorundayız. Hep birlikte Aydın’ı Ak kadrolarlar ve iktidarın gücü ile tanıştıracağız. Kendinize hedef koyun ve o hedef Aydın’ın kaderini değiştirmek hep daha ileri götürmektir. Bunları birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız ise kendileri ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaşan Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Demet Pilevneli’ye teşekkür etti.