Muğla’nın Marmaris İlçesinde telefon dolandırıcılığı yaptığı iddiası ile bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli serbest kaldı.
Edinilen bilgiye göre; İlçe Emniyet Müdürlüğü, telefonla dolandırıcılık olaylarını önlemek maksadıyla ilçedeki banka şubelerine böyle durumlarda polisi araması konusunda bilgilendirdi. İddiya göre, dün öğle saatlerinde Ulusal Egemenlik Caddesi’ndeki bir bankanın şubesine giden A.K (49)isimli vatandaş,hesabındaki parayı çekmek istedi. A.K’nin telefonunu sürekli açık tutmasından şüphe duyan banka görevlisi durumu polise haber verdi. Bankaya gelen polisler, A.K’nin kendisini polis olarak tanıtanlar tarafından dolandırılmaya çalışıldığını belirledi. Banka çıkışında bekleyen ve hareketleri şüpheli olan Ahmet K. (22) polis tarafından gözaltına alındı.
Polisin yaptığı araştırmada zanlının, daha önce de ilçede benzer yöntemle Ş.K (58) ve A.Ş’nin (70) yaklaşık 110 bin lira para ve 60 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını dolandırdığını tespit etti. Ahmet K., polis işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.