Çin’in Yangtze nehrinde, 458 yolcusu bulunan geminin batmasının ardından başlatılan arama çalışmaları kapsamında şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 18’e yükseldiği bildirildi.
Çin’in Nankin kentinden Çongçing kentine gitmek üzere 458 yolcusuyla yola çıkan Eastern Star adlı geminin çıkan fırtına nedeniyle Yangtze nehrinde batmıştı. Çinli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma ekipleri tarafından hız verilen çalışmalar kapsamında şu ana kadar 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını kaydedilirken, gemide hayatta kalanları kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Çalışmalar sırasında gemi içerisinde yolcuların hayatta olduğunu işaret edilen seslerin duyulduğu kaydedilirken, ekiplerin önemli kurtarışlar yaptığı bildirildi. Dalgıçlar tarafından 65 yaşındaki bir kadının ve 21 yaşındaki bir gencin kurtarıldığı bildirildi.
Gemiden başarılı bir şekilde kurtarılan tur rehberi Zhang Hui olayın ardından yaptığı açıklamada, şiddetli yağışın kamaranın camından içeriye doğru girdiğini ve geminin şiddetli bir şekilde sarsıldığını kaydetti. Hui, gemi batmadan hemen önce can yeleği bularak giyindiğini ifade etti.
Çin Ulaştırma Bakanı Yang Chuantang açıklamasında, arama kurtarma ekiplerinin zamanla yarıştığını kaydederek, “Az da olsa umut oldukça çalışmaya devam edilecek. Kesinlikle pes etmeyeceğiz” dedi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Çin Başbakanı Li Keqiang, konuyla ilgili gelişmelerin düzenli ve şeffaf bir şekilde ifade edileceğini söyledi. Ancak aile yakınları yetkililer tarafından yeterli bir şekilde bilgi verilmediğini ifade etti.