Dün İzmir’in Çeşme ilçesinde etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su basan Çeşmeliler, yaralarını sarmaya çalışıyor.
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Ilıca bölgesinde dün akşam etkili olan sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Göle dönen Çeşme’ye sevk edilen İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, çalışmalarını bugün de sürdürdü. Ekipler, yollarda, iş yerlerinde ve evlerde biriken suları tahliye hortumları ile çekmeye devam ederken, vatandaşlar da hasar gören eşyalarını ev ve iş yerlerinin dışına çıkarttı.
“BÖYLE YAĞMUR GÖRMEDİM”
Çeşme’de doğum büyüdüğünü belirten Ercan Bilek isimli vatandaş, hayatı boyunca o akşamki gibi bir yağmur görmediğini belirterek, “57 yaşındayım, böyle yağmur görmedim. 1.85 boyundayım, su seviyesi 1 metre 80 santimetreye kadar çıkmıştı. Bazı yerlerde 3 metreydi. Çok hasar var. Evlerde, iş yerlerinde çok hasar oldu. Eşyalar talan oldu, atılıyor. Tüm yetkililer şuanda burada. Allah razı olsun suları tahliye ettiler. Ne gerekiyorsa yapıyorlar. Sel olduğunda dışarıdaydım ama o suyun içine girseydim su beni alır götürürdü” dedi.
“EŞYALAR ZARAR GÖRDÜ”
Çeşme’de bakkal dükkanı işleten İsmail Karababa da, su baskını nedeniyle malzemelerinin zarar gördüğünü ve dükkanı temizlemeye çalıştıklarını söyledi. Karababa, “Gece saatlerine kadar buradaydık. Yol diz boyu su altındaydı. Belediye kepçeleri dereyi açtılar ama fayda sağlamadı. Malzemelerimiz, kapılarımız, dolap motorları zarar gördü. Dere yataklarının üstü kapalı olduğu için suyu çekmedi. Felaketti, her taraf su içindeydi. Burası çukurda kaldı. Bu zamana kadar hiç böyle bir olay yaşamadık” diye konuştu.
“2. KATA ÇIKARAK KENDİMİZİ KORUDUK”
Evi dereyle bitişik konumda bulunan Mesut Özçelik de evindeki tüm eşyaların zarar gördüğünü ve evin ilk katını temizlediklerini belirterek şöyle konuştu: “Saat 19.00 sıralarında yağmur başladı. Evimiz derenin yanında. Su taştı, evimizin 1. katı tamamen su oldu. Yapacak bir şeyimiz yok. Kendi imkanlarımızla temizlemeye çalışıyoruz. Evin içi tamamen hasarlandı. Biz de kendimizi 2. kata çıkarak koruduk.”