2015 CEV Denizbank Final Four’da VakıfBank’ı 3-1 mağlup eden, Eczacıbaşı VitrA adını finale yazdırdı.
2015 CEV Denizbank Final Four’da günün 2. maçında iki Türk takımı karşı karşıya geldi. Final biletini alan VakifBank’ı 3-1 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA oldu.
Karşılaşmaya Eczacıbaşı Vitra hızlı başladı. Oyunun başında seri yaklayan Eczacıbaşı VitrA bir süre skor üstünlüğünü elinde tuttu. Ardından baskısını arttıran VakıfBank farkı eritmeye başladı. Çekişmeli geçen maçta ilk seti 22-25 Eczacıbaşı VitrA aldı.
2. sete VakıfBank istekli başladı. Art arda sayılar alan VakıfBank oyunda üstünlük kurmayı başardı. Farkı hızlıca açan VakıfBank bu seti 25-16 kazanarak durumu 1-1 yaptı.
3. set karşılıklı sayılarla başladı. İki takım da öne geçmek için büyük çaba harcarken bu setin galibi 22-25’lik skorla Eczacıbaşı VitrA oldu. Eczacıbaşı durumu 2-1’e getirdi.
Etkili oyununu sürdüren Eczacıbaşı VitrA son sete de ağırlını koyarak farkı hızla açmaya başladı. Seri yakalan Eczacıbaşı VitrA, farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Maçın devamında Eczacıbaşı VitrA oyundan düşünce, VakıfBank farkı eritmeye başardı. Çekişmeli geçen seti Eczacıbaşı VitrA 22-25 alarak durumu 3-1 yaptı ve finale yükseldi.
Final mücadelesinde yarın Unendo Yamamay Busto ile Eczacıbaşı VitrA karşı karşıya gelecek.
SALON: Azoty Arena
VAKIFBANK : Gözde xx, Castro De Paula xx, Vasileva x, Robin De Kruıjf xx, Milena Rasic xx, Güldeniz x, Costangrande x, Çağla xx
ANTRENÖR: Giovanni Guidetti
ECZACIBAŞI VİTRA: Bethania Pena xx, Seyma xx, Asuman x, Larson-Burbach xx, Esra xx, Neslihan xxx, Poljak x, Gözde xx
ANTRENÖR: Giovanni Caprara
SETLER: 22-25, 25-16, 22-25, 22-25