Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Kros yarışmaları sona erdi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim yılı Kros İl Birinciliği yarışmaları TOKİ mevkiinde yapıldı.
Esentepe TOKİ mevkiinde yapılan yarışmada yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar, genç erkekler olmak üzere iki kategoride yarışan öğrenciler, birincilik için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Merkez ve ilçelerden 28 okuldan toplam 155 öğrencinin kıyasıya yarıştığı kros koşuları sonunda dereceye giren öğrencilere ve okullara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.
Yarışmalar sonunda bir konuşma yapan Spor Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun, düzenlenen yarışmada çok yetenekli öğrencilerin bulunduğu her geçen yıl sporda kalitenin hızla arttığını belirterek, derece alan Sporcu ve gençleri kutlayarak başarılar diledi.
Genç kızlar takım sıralamasında, birinci Eskisaray Meslek Teknik Anadolu Lisesi, ikinci Kahta Cendere Lisesi, üçüncü Adıyaman Lisesi oldu.
Genç kızlar ferdi sıralamasında, birinci Kader Güvenç, ikinci Pınar Karahan, üçüncü ise, Kader Dost olurken, genç erkekler takım sıralamasında, birinciliği Sincik ÇPL, ikinciliği Spor Lisesi, üçüncülüğü ise Ticaret Meslek Lisesi elde etti.
Genç Erkekler Ferdi Sıralamasında birinci İdris Taylan, ikinci İsrafil Yıldızhan, üçüncü ise Esat Yetim oldu.
Yıldız kızlar takım sıralamasında, birinci Kahta Esendere Orta Okulu, ikinci Kahta Girne Orta Okulu olurken, yıldız kızlar ferdi sırlamasında, birinci Zeliha Türkoğlu, ikinci Ayşegül Duran, üçüncü Songül Koçer oldu.