Gebze Teknik Üniversitesi ve Kızılay Gebze Şubesi tarafından birlikte yapılan çalışma sonucunda Gebze Teknik Üniversitesi’nin içerisinde öğrencilere yönelik giyim mağazası açıldı.
Gebze Teknik Üniversitesi ve Kızılay Gebze Şubesi’nin ortak çalışması sonucu Gebze Teknik Üniversitesi içerisinde belirlenen alana Kızılay tarafından öğrencilere yönelik olarak bir giyim mağazası açıldı. Durumu olmayan öğrencilerin ücretsiz olarak alışveriş yapabileceği giyim mağazasında, markalı ürünler Kızılay tarafından tedarik edilerek öğrencilere sunuluyor.
Genç Butik ismini taşıyan mağazanın açılış törenine Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri katıldı. Protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek Genç Butik, öğrencilere hizmet vermeye başladı.
Açılışta konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Bugün çok duygulu bir gün yaşıyoruz. Üniversitemiz Gebze Teknik Üniversitesi adını aldıktan sonra, bir üniversitenin kendi akademik çalışmaları ile beraber topluma sosyal anlamda da, toplumsal fayda üretme noktasında katkılarına güzel bir örnek olacak projeyi Kızılayımızla beraber, birlikte gerçekleştirdik. Çok kısa zamanda projelendirdik ve çok kısa zamanda açıldı. İnşallah hep beraber göreceğiz, Gebze Teknik Üniversitesi toplumumuza, bölgemize, bu bölge üzerinden ülkemize yapacağı katkıların ya da bir sosyal sorumluluk projesinin başlangıcı olarak görebilirsiniz. Öğrencilerimizin alışveriş yapabileceği, giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, ücretsiz olarak markalı ürünleri temin edebilecekleri bir mağazamız olsun istedik. Üniversite öğrencilerimize yönelik başlattığımız bu projemiz ile, daha sonra bütün halkımıza yönelik benzer projeleri nasıl gerçekleştirebileceğimizi Kızılay başkanımızla birlikte konuşuyoruz. Ben bir kez daha şunun altını çizmek istiyorum. Biz iyi bir teknik üniversiteyiz. Ülkemize teknolojik anlamda çok katkılarımız olacak. Ama bununla beraber sosyal anlamda da bütün birimlerimizle birlikte elimizden geleni yapacağız. Hep beraber gerek teknolojik, gerek sosyal anlamda bir Gebze modelini ortaya koyacağımıza inanıyorum” dedi.
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise, “Gebze Teknik Üniversitesi ile Kızılay’ın ortak çalışması neticesinde Genç Butik açılmış vaziyette. Genç Butik’in amacı, Gebze Teknik Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimize, özellikle muhtaç öğrencilerimize, giyim kuşamı ücretsiz olarak ulaştırmak, onlara kolaylık sağlayabilmek, yaşamlarını kolaylaştırabilmek için böyle bir butiği açtık. Bu ürünleri sponsorlarımız vasıtası ile temin ediyoruz. Bizim Merter Şube Başkanımız lokasyonu itibariyle de bu işin toptancı ve imalatçılarına yakın olduğu için bu işin yapılmasında emeği çok büyük. Onun vasıtası ile kadın kollarımız, gençlik kollarımız, buradaki Kocaeli Şube Başkanlığımız ve Gebze Şube Başkanlığımızın iştirakiyle kollektif bir çalışmanın ürünü olarak bu butik açıldı. Hayırlı, uğurlu olsun. Çocuklarımız da, gençlerimiz de inşallah buradan istifade ederler. Biz de bunların devamının gelmesi için, burada bulunan malzemelerin erimemesi için, bizde elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.