Ziraat Bankası, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Yemişen Köyü İlk ve Ortaokulu’na 15 kişilik bilişim sınıfı kurdu.
Yemişen Köyü İlk ve Ortaokulu’nda görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Zeynep Kalıntaş’ın girişimleri sonucu okulda bilişim sınıfı kuruldu. 3 yıldır Yemişen Köyü İlk ve Ortaokulu’nda görev yapan Zeynep Kalıntaş, öğrencilerden gelen istek üzerine bilgisayar laboratuarı oluşturulması için Adana Sabancı Merkez Cami İmamı olan babası Pehlivan Kalıntaş ile iletişime geçti. Zeynep Öğretmen’in isteği üzerine babası Adana’da Ziraat Bankası ile iletişime geçti. Yapılan girişimler sonucunda Ziraat Bankası Bulanık Şubesi tarafından okula 15 kişilik bilişim sınıfı kuruldu.
Yemişen Köyü İlk ve Ortaokulu’nda bilişim sınıfı ve yeni kurulan kütüphanenin açılışını yapan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, başta girişimlerinden dolayı okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Zeynep Kalıntaş ve babası olmak üzere Ziraat Bankası yetkililerine, teknoloji sınıfı kurarak öğrencilerinin hayalini gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.
Bulanık ilçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ise, okulda görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Zeynep Kalıntaş’ın mesleğini icra ederken, okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gösterdiği duyarlılıkla farklı bir eğitimci profili çizdiğini belirterek teşekkür etti.
Açılışta bir konuşma yapan okulun Türkçe Öğretmeni Pelin Kömür, teknolojinin hayatın her evresinde vazgeçilmez bir unsur olarak yer aldığını belirterek; çocukların, gençlerin hayata hazırlanmasında bilişim teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanması gerektiğini söyledi. Kömür, “Bilgi üreten ve paylaşan bireylere ihtiyacımız var. Bu bağlamda bilgisayarları hediye eden Ziraat Bankası’na, bu konuda aracılık eden Pehlivan Kalıntaş’a ve sınıf düzenlemesini yapan okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Zeynep Kalıntaş’a huzurlarınızda öğrencilerimiz adına ayrıca teşekkür ediyor, emeklerine sağlık diyoruz. Ayrıca kütüphanemizin kurulmasında emeği geçen başta kütüphanemizi okulumuza hediye eden okul müdürümüzün kadim dostlarına ve İlçe Kütüphane Müdürü Ali Çelik’e teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve Şube Müdürü Veysi Bora tarafından kütüphane ve bilişim sınıfının açılışı yapıldı.