Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, 7 Haziran tarihinde yapılacak milletvekili seçimleri için çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “21 Mart tarihinde milletvekili adaylarımızı belirlemek için ön seçim yapacağız. Benim kanaatim 25 civarında bir milletvekili aday adayımız olacak” dedi.
Seçim sürecini değerlendiren CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, “7 Haziran seçim süreci başladı. Bu süreç Cumhuriyet Halk Partisi içinde de başladı. Cumhuriyet Halk Partisi aday adaylık süresi 1 Mart 2015 tarihine kadar uzatıldı. Bununla ilgili başvurular yapılıyor. Aday adaylarımız belirlendikten sonra 3 Mart 2015 tarihinde aday adaylarımız ile toplantı yapıp görüşeceğiz” diye konuştu.
CHP’nin milletvekili adayları için ön seçim yapılacağını belirten Ayan, “Ön seçime girmek isteyen adaylarımız 5 bin TL, özürlüler 2 bin 500 TL ve kontenjan adaylarımızda 7 bin 500 TL para yatıracak. 7 Mart tarihinde tüm aday adayı arkadaşlarımızı basına tanıtacağız. Ön seçimde CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba kurul başkanımız olacak. 21 Mart tarihinde ön seçimi yapacağız. Ön seçim ile 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. milletvekili aday adaylarımızı belirleyeceğiz. 2. sıra milletvekili adayımız kontenjan ile belirlenecek. Adaylarımızın bazıları genel merkeze bazıları ile il başkanlığımıza başvuruyor. Benim kanaatim 25 civarında bir milletvekili aday adayımız olacak. Ön seçimde 8 bine yakın üyemiz oy kullanacak. En az 4 en fazla 8 kişiye oy verecekler” şeklinde konuştu.