TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, kulüpte teknik direktörleri Ersun Yanal ile ilgili bir problem olmadığını belirterek, "Bu konunun gündeme dahi gelmesini, hocanın tartışılmasını bile istemiyoruz" dedi.

Güney, AA muhabirine, yönetim kurulu toplantısında olağanüstü kongre oylaması gibi bir durum yaşanmadığına değinerek, "Başkanımız özel nedenlerinden dolayı bu hafta Trabzon'a gelemedi. Onun olmadığı bir toplantıda zaten böyle bir şey gündemde dahi olsa, oylama mümkün olamaz. Yönetim kurulunda olağanüstü genel kurula gitme yönünde bir oylama yapılmadı. Böyle bir şey gündemimizde yok. Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu.

Takımın ortaya koyduğu oyunun eleştirildiğini ancak ligin ikinci yarısında Galatasaray'dan sonra en fazla puan toplayan ekip olduklarını anlatan Güney, şöyle devam etti:

"Zaman zaman inişli çıkışlı futbol oluyor. Taraftarlarımız, baskılı hücum yapan bir takım görmek istiyor. Son zamanlardaki futbol ne bizi ne teknik heyeti ne de futbolcuları memnun ediyor. Futbolcular da bunu dile getiriyor ama buna rağmen ikinci yarıda Galatasaray ile en fazla puan toplayan takımız. Büyük takım, kötü oynadığında kazanmalı, 3 puan almasını bilmeli. Yoğun bir maç programından, sakatlıklardan çıktık. Her geçen gün futbolumuzun daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Minimum puan kaybıyla ligi bitirebileceğimiz en üst yerde tamamlamak istiyoruz."

- "Önümüzdeki dönem önemli olacak"

Trabzonspor'un önünde lig hedefinin kaldığını ve yoğun programının ardından teknik direktör Yanal'ın futbolcularla daha iyi çalışma imkanı bulacağını söyleyen Güney, "Sadece bu yıl için değil, gelecek yılın kadrosu, iskeleti için önümüzdeki dönem önemli olacak. Önemli sakatlıklarımız vardı. Onların da iyileşmesi dezavantajı avantaja çevirecek. Futbolcularımız büyük takımda oynadıklarının farkındalar, oynanan futboldan memnun değiller. Futbolun Trabzonspor kimliğine yakışmadığını kabul ediyorlar ama biz önümüzdeki dönemde daha iyi futbol göreceğimize inanıyoruz" ifadesini kullandı.

- "Hocamıza güveniyoruz"

Güney, her zaman istikrardan yana olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hocamızla ilgili bir problem yok, bunun gündeme dahi gelmesini, hocanın tartışılmasını bile istemiyoruz. Futbolda önemli olan iyi sonuçlara gidebilmek için istikrarı yakalamak. Hocamız, kendisinin oluşturmadığı bir takıma geldi. Yoğun maç döneminde de istediği çalışma imkanını bulamadı. Böyle bir durumda, bir takım aksaklıklar olacak. Hocamıza güveniyoruz, önümüzdeki senenin yapılanmasını birlikte yapacağız inşallah."