Tugay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'dan dün saat 22.45'de İstanbul'a gidecek  THY uçağının hala Erzurum'da yolcuları ile birlikte bekletilmesi tepkilere neden oldu.
Erzurum Hava Limanı'na dün saat 22.00 sıralarında gelen 100'ün üzerinde yolcu saat 24.00'te uçağa alındı. İddiaya göre uçak arıza nedeniyle kalkamadı ve sefer iptal edilince yolcular saat 01.20 sıralarında indirildi. Yolcuların bir bölümü evlerine, diğerleri de otellere yerleştirildi. Sabah saatlerinde yeniden hava limanına gelen yolcular bekleme alanlarındaki koltuklar ve yerde oturarakbeklemeye başladı.
Yaklaşık 19 saattir uçağın kalkmasını beklediklerini belirten yolculardan Sibel Özcan şunları söyledi:
"Yarı yıl tatili için kızımla birlikte Erzurum'a geldik. İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle tatilimizi bir hafta uzattık. Dün akşam 22.45 uçağı ile İstanbul'a gitmek üzere hava limanına geldik. 22.45'de kalkması gereken uçak için bizleri saat 24.00'te uçağa aldılar. Saat 01.20'de yoğun sis nedeni ile uçağın kalkamayacağını belirterek bizleri geri gönderdiler. Sabah yeniden hava limanına geldik. Bizlere uçağın arıza yaptığını ve saat 19.00'da göndereceklerini söylüyorlar. 19 saattir buralarda perişan olduk. THY ek bir uçak seferi koyup mağduriyetimizi giderebilirdi."

FOTOĞRAFLI