Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası temasının ’Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’ olarak belirlendiğini söyledi.
Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası temasının belirlenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Elazığ İl Müftülüğü’nde açıklamada bulunan Güngör, "Bilindiği üzere her yıl Nisan ayının 14-20 tarihleri arasında peygamber efendimizin dünyayı teşriflerinin yıl dönüm olarak Kutlu Doğum Haftası adı altında kutlanıyor. Bu yıl da yine aynı tarihler içerisinde ülkemiz genelinde aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın yurt dışında bulunan teşkilatlarla da bu hafta çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tema üzerinden bu kutlamayı gerçekleştireceğiz. Bu seneki temamız ise ‘Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’ olarak belirlendi. Çünkü gerçekten şu anda dünyadaki bütün insanların, bütün toplumların birlikte yaşadığı, bir arada yaşadığımız bir hayat içerisinde insanların birbirlerine karşı bir takım hakları ve hukukları vardır. Bunlara uymak zorundayız. Şu zamanda da Dünya genelinde bu konuda sıkıntılar yaşamaktayız. Onun için bu konu gündeme geldi ve buna önem verildi" dedi.
14 Nisan 2015 ilk gün resmi kurumlara ziyaretle kutlamaların ve etkinliklerin başlayacağını ifade eden İl Müftüsü Peyami Güngör, 20 Nisan 2015 tarihine kadar da çeşitli programlarda devam edeceğini, bu etkinliklere tüm Elazığ halkını davet ettiklerini ifade etti.