TEKİRDAĞ, () - TEKİRDAĞ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve ZİÇEV ortaklığıyla ‘engelsiz yaşam’ projesi kapsamında 14-33 yaşları arasındaki 20 zihinsel engelli gence Gençlik Merkezi’nde ritim, ebru, yüzme ve at biniciliği eğitimleri verildi. Zihinsel engelli gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirmeleri amaçlanan projeye Trakya Kalkınma Ajansı da maddi destek sağladı.
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi’nde, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Değirmenaltı Gençlik Merkezi ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ortaklığıyla zihinsel engelli gençler için proje hazırlandı. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 220 proje arasından birinci seçilen projeye 102 bin 800 lira karşılıksız destek verildi. Proje kapsamına alınan 14-33 yaş arası 20 genç, Değirmenaltı Gençlik Merkezi’nde 9 ay süreyle alanında uzman eğitmenler ve antrenörler eşliğinde ritim, ebru, yüzme ve at biniciliği eğitimleri verildi. Proje eğitimlerinde zihinsel engelli gençlerin fiziksel ve ruhsal değişimler yaşadıkları gözlendi.
Değirmenaltı Gençlik Merkezi’nde projenin kapanışı için program hazırlandı. Programa, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Süleymanpaşa Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, ZİÇEV Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Rukiye Güneş, projeye dahil olan gençler katıldı. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, projenin çok anlamlı ve özel olduğunu ifade ederek, “Ülkemizi ve Trakyamızın kalkınması için fabrikaları, ekonomiyi, iktisadı ve değişik sistemleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile de çeşitli projeler yapıyoruz. Ama engelli kardeşlerimiz için yaptığımız bu projeler de ortaya koyduğumuz paranın miktarının hiçbir önemi yok. Biz bu işe paramızı değil, yüreğimizi koyduk. Hep birlikte projeye emek veren, siz değerli insanlar yüreklerini ortaya koyduklarından dolayı proje anlam kazanıyor” dedi.
Proje kapsamında yüzme, ebru, ritim ve at biniciliği eğitimlerini tamamlayan zihinsel engelli gençlere kapanış toplantısında sertifikaları verilerek kurslarda yaptıkları da sergilendi.

FOTOĞRAFLI