Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, yapılan istişare kurulundan sonra oluşturmayı planladığı Hanımlar Komisyonu ilk tanışma toplantısını gerçekleştirdi.
Aydın TÜTKAV hizmet binasında gerçekleştirilen Hanımlar Komisyonu tanışma toplantısına TÜRKAV Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Bayan Üyeleri Fatma Tetik, Sevgi Karaçam ile Figen Ünlü öncülük ederken TÜRKAV Aydın Şubesi Başkanı Bilge Ozan’da toplantıya iştirak etti.
TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, TÜRKAV’ın çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini alan Türk Milliyetçisi Kamu Çalışanları anlayışını ilke edinmiş bir vakıf olduğunu değinerek; “Ülkenin kalkınmasının, refahın ve barışın elde edilmesinin kadınların erkeklerle eşit şartlarda ve her alanda sunacağı katkı ile sağlanacağına inanıyoruz. Kadınların toplumun kalkınmasına, ailenin refahına katkılarının henüz tam olarak anlaşılmadığı ülkemizde kadınların sorunlarının çözülebilmesi için kadınlar ile erkeklerin toplumdaki geleneksel rolleri dâhil birçok şeyin değişmesi gerekmektedir. Ülkemizde çalışma hayatında kadınlarımızın birçok alanda sıkıntılar çektiğini, kadınlarımızın uzman mesleklerdeki payları, karar mekanizması içerisindeki sayıları ve rolleri, ülkenin toplumsal cinsiyet eşitliği açısından konumunu belirlemektedir. Türkiye bu sıralamada genellikle sonlardadır. Ülkemizde ve ilimizde çalışma hayatı içinde büyük bir yükü omuzlayan kadın çalışanlarının sorunlarını ve beklentilerini dile getirme noktasında ortaya çıkan kararların TÜRKAV Aydın Şubesi Hanımlar Komisyonu çalışan bayanların sesi olacaktır” dedi.