Bilecik’te "Bilecik Sosyal Etkinlikler” projesi kapsamında “İş Kadınlarının Başarı Hikayeleri” konulu etkinlik için üçlü protokol imza töreni düzenlendi.
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği işbirliğinde hazırlanan proje, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamında imzalandı. Protokole, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Esel ve Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz imza attı.
“AMACIMIZ KIZ ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİĞİ ÖZENDİRME”
İmzalanacak protokol öncesi konuşma yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İş Kadınlarının Başarı Hikayeleri konulu etkinliğin amaçlarından bahsederek "İş dünyası ve iş kadınlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle amacımız kız öğrencilerimize girişimciliğe özendirmektir. Müdürlüğümüz kadınların eğitimi, girişimcilik ve inovasyon konularına değer vermektedir. Bu bağlamda girişimcilik haftası ve Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenleyeceğimiz etkinliğin şimdiden öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda da bizimle iş birliği yapan Sayın Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu iş birliğinin devamı da bizim için çok önemli. Sayın Bakanımızın toplantılarda söylediği Sivil Toplum Örgütleriyle iş birliği yaparak faaliyetlerimizi düzenlememiz noktasında da bu bizim yaptığımız faaliyetlerden biri olacak. İnşallah bundan sonra bu faaliyetlerin de devamı gelecek” dedi.
“BİRÇOK ETKİNLİKTE PAYDAŞ OLACAĞIZ”
Bilecik Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Esel de, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan bu projenin ilk olduğunu belirterek, "İnşallah bundan sonra daha güzel etkinliklere de imza atacağız. Daha birçok etkinlikte paydaş olacağız. Bizim için gençlerimiz çok önemli, kadınların özellikler kızlarımızın eğitim alması. O yüzden bizde bu etkinliklere çok önem veriyoruz. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum" dedi.
“TEMMUZ AYINDA KURULAN BİR DERNEĞİZ”
Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz ise, yapılan projenin ilk olduğunu ve kendisi için çifte mutluluk olduğunu belirterek, “Hem Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olarak bu işleri organize etmek, müdürümüzle beraber bu işlerin düzenlenmesinde ve organizasyonunda yer almak, hem de dernek olarak bizimde ilk etkinliğimiz olacak. Çünkü biz Temmuz ayında kurulan bir derneğiz. Amacımız girişimci insanlarımızı desteklemek. Bozüyük ve Bilecik’te girişimcilerimizi desteklemek. Bu bağlamda İş Kadınlarımızın Başarı Hikayeleri faaliyetimizin güzel olacağına inanıyorum" dedi.