DÜZCE (AA) - Düzce’nin Akçakoca ilçesinde geçimini fındık üretiminden sağlayan çiftçiler, mahsullerine yabani hayvanlar tarafından zarar verilmemesi için bahçelerine ışıklı tabelalar yerleştiriyor. 

Çayağzı köyünde yaşayan çiftçi Yüksel Başlı, AA muhabirine, bölgenin en önemli geçim kaynağının fındık olduğunu, ancak ürünlere yabani hayvanlar tarafından zarar verildiğini ve bununla mücadele edebilmek amacıyla farklı yöntemlere başvurduklarını söyledi.

Evine 5 kilometre uzaklıktaki fındık bahçesinde yabani hayvanlara karşı oğluyla birlikte her gece nöbet tuttuklarını, ancak bunun yorucu olduğunu ifade eden Başlı, "Hayvanlara zarar vermeyi asla istemiyoruz. Bu yüzden de ışıklı sistemle bahçeleri koruma kararı aldık. Bahçede yanan ışıklar sayesinde hayvanlar artık gelmiyor. Biz de sürekli nöbet tutmak zorunda kalmıyoruz. Zaman zaman tabelaları kontrol ediyoruz, o kadar" diye konuştu.

İlçede yaşayan diğer çiftçilerin de bu yönteme başvurduğunu dile getiren Yüksel Başlı, ışıklı tabelalar sayesinde yabani hayvanların vurulmasının önüne geçildiğini ve doğal hayata müdahalenin gerçekleşmediğini de kaydetti.