ORDU (AA) - Ordu’nun Ünye ilçesinde açılan "Sürü Yönetimi Elemanı" kursunu tamamlayanlara mesleki statü kazandırılarak sertifikaları verildi. 

İŞKUR, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen çalışmada hem çobanlığa mesleki statü kazandırılması, hem çoban ihtiyacının karşılanması, hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlanmasının amacıyla açılan 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu tamamlandı.

Ünye Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törende katılan AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, kimsenin çoban sözcüğünü yanlış anlamaması gerektiğini söyledi.

"Ünye’de yaşıyor olsaydım ve zamanım olsaydı kesinlikle bu kursa katılır ve Hukuk Fakültesi diplomamın yanına bu sertifikayı gururla asardım" diyen Hamarat, "Her biriniz çobansınız diyen Hz. Peygamberin bu hadisinden sonra çoban kelimesinden kimse gocunmamalıdır. Herkesten çoban olur diye düşünmeyin. Ben çocukken denedim ancak bir ineğimizi telef ettim. Bu kadar önemli bir konuya ilgi gösterip katılan, ayrıca bu kursa emek harcayan herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Diğer konuşmaların ardından eğitimleri başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları verildi.