Sungurlu Bahçelievler Mahallesi sakinleri, taşköprü üzerine yaya geçidi ve uyarıcı levhaların yapılmasını istiyor.
Başta yol çizgileri ve yaya geçitleri olmak üzere trafiğe yön veren levha ve işaretler isteyen vatandaşlar, kurallara uymayan yaya ve sürücülerin de bir hayli fazla olması sıkıntıyı daha da arttırdığını söyledi.
Tepki gösteren vatandaşlar, “Bazı noktalarda geçiş üstünlüğünün kime ait olduğu belli değil, trafik levhaları yetersiz ve düzensiz. Bir de trafik kurallarına uymayıp kendi kurallarına göre hareket eden insanlar olunca trafik daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor” dediler.
Bizler gibi bu sıkıntıyı yaşayan yüzlerce insan var diyen mahalle sakinleri, “Hatta bu yolda karşıdan karşıya geçerken arabaların çarptığı kaç tane insan biliyoruz. Bu sadece bizim sorunumuz değil yüzlerce insanın ortak sorunudur. Aklıselim düşünen herkes bu sorunun giderek büyüdüğünü görüyor. Trafik sadece araçlar için değil, yayalar için de vardır. Yarın bir gün bu yolda bir kişi daha can verirse bunun vebalini nasıl ödeyecekler. Lütfen çağrımızı duyun. Bizlere kulak verin. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bu yolda karşıdan karşıya geçmek imkansız gibi bir şey. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar.
Bu olumsuzluk her geçen gün artarak devam ediyor diyen vatandaşlar, “Bu duruma müdahale edilmezse, günden güne artan araç ve insan sayısı nedeniyle bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hal alacak. İl Trafik Komisyonu’nun, Emniyet Müdürlüğünün, Valiliğin, Belediyenin ilgili kurullarının birimlerinin bu konularla ilgili mutlaka bir çalışma yapması gerekiyor” şeklinde konuştular.