Avusturya’nın Wörgl Belediyesi’nden Samsun’a gelen misafirleri makamında ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun’un kalbi olan İlkadım’ın 317 bin 85 nüfusla Türkiye’nin 54 ilinden daha çok nüfusa sahip olduğunu söyledi.
Avrupa Birliği projesi kapsamında Avusturya’nın Wörgl Belediyesi’nden Samsun’a gelen 25 kişilik heyet İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u makamında ziyaret etti. Yabancı konukları ile yakından ilgilenen Başkan Tok, misafirlerinin proje ve çalışmalar hakkında sorduğu soruları tek tek yanıtladı.
BAŞKAN TOK, "54 İLDEN BÜYÜK İLKADIM"
İlkadım İlçesinin her geçen gün daha çok büyüdüğünü belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Avusturya’nın Wörgl Belediyesi’nden şehrimize gelen konuklarımızı, Samsun’un kalbi İlkadım İlçemizde ağırlamaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. 317 bin 85 nüfuslu ile Türkiye’nin 54 ilinden daha çok nüfusa sahip İlkadım İlçemiz her geçen gün büyümeye ve değişime hız kesmeden devam ediyor. Kurtuluş savaşının ilk adımlarının atıldığı meşale kenti İlkadım ilçemiz gerek geçmişi gerek geleceği ile şehrimizi aydınlatıyor. Sunduğumuz proje ve hizmetlerimiz de bu ışığa ışık katarak ilçemizi hızla ileri taşıyor. Gerek ekonomik gerek kültürel doğrultuda Samsun’un kalbi haline gelmiş İlkadım ilçemiz tarihi bakımından büyük önem taşıyor. İlçemizin Tarihi dokusunu kaybetmemek için Büyükşehir Belediyemiz ile başlattığımı tarihi yapıları restore çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Geçmişine sahip çıkmayan toplumlar geleceğe sahip olamazlar düşüncesiyle bu konuda ki çalışmalarımıza taviz vermeden çalışıyoruz" diye konuştu.
KONUKLARA İLKADIM HATIRASI
Ziyaret sonrası konuklarına 3 boyutlu Saathane ve eski Samsun resimli işlemeli içini tablosu armağan eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yabancı konuklara İlkadım’da hayat bulacak olan Gençlik Merkezi, Kültür ve Kongre Merkezi, belediye binası gibi projeler hakkında detayı bilgi verdi.