Kepez Belediyesi, yapımını tamamladığı 2 bin kişilik çok amaçlı Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin çevresindeki yolları, tesisin vizyonuna yaraşır hale getiriyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu kapsamda Yeşiltepe Mahallesi’nde eski ORÜS alanına Antalya’nın ortak aklıyla inşa edilen tesisin yanındaki Halide Edip Caddesi’ni genişlettiği, Sakarya Bulvarı ve Namık Kemal Bulvarı arasındaki caddenin genişliğinin ise 8 metreden 20 metreye çıkarıldığı belirtildi. Daha sonra 522 metre uzunluğundaki caddenin sıcak asfaltının ve kaldırımının yapımına geçildiği, asfalt çalışması tamamlanan yolda, kaldırım çalışmasının devam ettiği, caddedeki elektrik iletim hatlarının da yer altına alındığı bildirildi.
Birçok ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak olan kongre ve sergi merkezinin önündeki caddenin kaldırımında da siyah ve beyaz renkte 4 bin metrekare kilitli parke taşı kullanılırken, görme engelliler için oluklu takip taşlarının döşendiği kaldırımlara, uluslararası standartlarda engelli geçiş rampaları yapıldığı ifade edildi.
Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin kuzeyinden geçen 2683 Sokak’ın kapalı olan bölümünün ise açılarak asfaltlandığı kaydedildi.
Kepez Belediyesi’nin tesisin etrafındaki çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ise devam ediyor.