Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’yu turizm cazibe merkezi yapmaya kararlı olduklarını söyledi.
Kıyıları ve önemli mesire alanı Boztepe’yi koruma altına aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, havaalanının açılmasıyla birlikte diğer turizm alanlarının da cazibe kazanacağını belirtti.
Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet, ‘Turizm Haftası’ nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı ziyaret etti. 15-22 Nisan tarihlerinin “Turizm Haftası” olarak kutlandığını belirten Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, turizme verdiği destekler nedeniyle Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.
“DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ”
Ordu’nun turizmden gerekli payı alacağına inandığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, turizme desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Turizmde gelecek vaat eden ilimizde, hem Büyükşehir olarak hem de kamu yatırımları olarak daha işin başındayız. Biz turizm yatırımlarına sonuna kadar destek veriyoruz. Özellikle turistik tesislerin arttırılması konusunda girişimcilerimize destek veriyoruz” diye konuştu.
“BOZTEPE CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
“Boztepe’de ki yaklaşık 65 dönümlük alanı, orman da dahil olmak üzere Büyükşehir bünyesine almak suretiyle bu alanları koruma bandı altına aldık” diyen Başkan Yılmaz, “Eğer oraya sahip çıkmazsak, şehrimizin her hangi bir yeri gibi maalesef bozulup gidecek. Dışarıdan gelen birisi, teleferikle Boztepe’ye çıkıyor ve beş dakika sonra aşağı iniyor. Çünkü yapacak çok bir şey yok. Şimdi o alanlarda yapılacak düzenlemelerle, bir sirkülasyon nasıl yapılır bunun heyecanı telaşesi içindeyiz” şeklinde konuştu.
“ORDU TURİZM MERKEZİ OLACAK”
Turizm için gerekli altyapıların oluşturulması, tarihi ve kültürel değerlerin daha fazla tanıtılması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu anlamda Ordu için havalimanının açılması bir milattır. Havalimanının açılmasıyla, Kurul kalesi, Ünye Kalesi, Fatsa Cıngırt, Gölköy Kalesi, Kayak Tesisi, Botanik Bahçesi ve teleferikle birlikte turizmi canlandırabiliriz. Rıhtımı da turizme açacağız. Ordu turizm anlamında yapılacak projelerle Türkiye’de en önemli turizm merkezlerinden birisi olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Sizlere sonuna kadar destek olacağız” diye sözlerini tamamladı.