Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Nizip ilçesine bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, bölge ticareti ve Irak’la olan ilişkilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlk olarak Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları’nı makamında ziyaret eden Bazzaz, ilçenin büyüyen ticaret hacmiyle ilgili, ikili ilişkileri geliştirme konulu görüşmelerde bulundu. Yapılan bu ziyaretten çok memnun olduğunu belirten Nizip Kaymakamı Sarıfakıoğulları, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde gerçekleştirilecek olan her türlü ilişkinin destekçisi olacağını ifade etti.
İlçedeki ziyaretlerine Nizip Ticaret Borsası ile devam eden Bazzaz, en son Nizip Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Türkiye’nin Irak için önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Yapmış olduğumuz bu nezaket ziyaretleriyle Gaziantep’in en büyük ilçesi olan Nizip’i ve Nizip’teki ticaret merkezleri bünyesinde faaliyet gösteren ve bunun yanında Irak ile çalışan iş adamlarını görmekten son derece mutluyuz. Temennimiz iki komşu ülke arasında gerçekleşen ticari ilişkiler her hangi bir engelleme olmadan devam etsin’’ dedi.
Ziyaret dolayısıyla bir açıklama yapan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, “Irak ile Türkiye arasında tarihsel, kültürel bağların dışında çok ciddi ekonomik bağlarımız var, bu bağlarımız her geçen gün daha da güçlenmektedir. Biz de, Nizip Ticaret Odası olarak, her iki ülkenin hem yatırımcılarına hem de genç girişimcilerine faydalı olmak açısından, Türkiye’ deki iş olanakları ve fırsatları ile Irak’taki iş fırsatlarını karşılıklı olarak alım heyetleri,karşılıklı görüşmeleri beraber yapılabilecek ortak işleri değerlendirmek üzere toplantı halindeyiz. Ben bu ziyaretin her iki ülke adına ve ilçemiz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Kendilerine Nizip Ticaret Odası adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum” dedi.