Hakkari Yüksekova’da 3 yıl önce şehit olan er Ali Bozkurt’un Çanakkale’de yaşayan ailesine, devlet övünç madalyası takdim edildi.
Yenice ilçesinde doğan Ali Bozkurt, Yüksekova Yeşiltaş Karakolu’nda meydanda gelen patlamada şehit olmuş ve memleketi Yenice’nin Soğucak köyünde defnedilmişti. Bozkurt’un ailesine devlet övünç madalyası verilmek üzere Çanakkale Valiliği’nde tören düzenlendi. Madalya tevcih törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.
Vali Çınar, şehit er Ali Bozkurt’u hayatını bu vatan için feda ettiğini söyledi. Çınar, "Çanakkale’de şehit olanlar ile vatan ve milletimizin huzuru ve bölünmemesi için canlarını feda eden öğretmenlerimizden güvenlik birimlerine kadar bütün kahramanlar aynı ruha, aynı vatan sevgisine, aynı anlayışa sahiptir. Şehit erimiz Ali Bozkurt da aynı ruhla, aynı vatan sevinci ile hayatını feda etti. Bu, hakikaten büyük bir onur. Tabiî ki zor, yakınları için. Özellikle annesi ve babası için. Bu kadar büyük fedakarlığın, bu kadar büyük acının karşılığı da, devlet tarafından verilen, asırlarca torunlarının övünerek saklayabileceği böyle bir övünç madalyası olmalı" dedi.
Konuşmanın ardından Vali Çınar, devlet övünç madalyasını şehit erin babası Hüseyin Bozkurt ve annesi Şükriye Bozkurt’a takdim etti.