Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) ’6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) İşletmeciliğe ve Muhasebe Sistemine Getirdiği Yenilikler’ anlatıldı.
Muhasebe Programı öğrencilerine yönelik olarak Öğretim Görevlisi Rukiye Kılıç tarafından düzenlenen seminerde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ömer Harpçı ve Erdoğan Avşar, Türk Ticaret Kanunu’nun getirdiği yeni düzenlemelerin şirketlerin yapılarında, işletmecilik uygulamalarında ve muhasebe sistemindeki değişikliklerini anlattı.
Muhasebeciliğin Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu, Vergi Hukuku, KDV Kanunu, Kıymetli Evrak Hukuku gibi bir çok yasal mevzuatı kapsadığını belirten Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ömer Harpçı, TTK’da şirket ortaklarının yönetim kurulunda bulunma zorunluluğu kalktı. İşletme sahipleri mesul müdür atayarak yönetim kurulunun bütün riskini devredebilir hale geldi. Sizler de çalışmaya başladığınızda böyle bir konuma gelirseniz, neyin altına imza attığınıza, size yüklenen sorumluluklara dikkat ediniz" dedi.
Ticaret Kanunu’ndaki yasal yükümlülüklere uyulmaması durumunda karşılaşılacak yaptırımları anlatan SMMM Erdoğan Avşar ise, öğrencilere iş hayatına atıldıklarında yasal prosedüre uygun çalışılmasının önemini anlattı.
Seminer sonunda konuşmacılar öğrencilerin sorularını da yanıtladı.