Antalya’nın Manavgat ilçesinde Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülecek olan "Beni Tanı, Kabul Et, Beni Sev, Yardım Et" adlı proje, iki kurum arasındaki imza töreni ile start aldı.
Rehberlik Araştırma Merkezi binasında düzenlenen imza törenine Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Sibel Bayram, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Tevfik Yoldan, Manavgat Milli Eğitim Şube Müdürü Menderes Tunç ve Fehim Altun ile kurum çalışanları katıldı. Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Sibel Bayram ve Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanı Dr. Tevfik Yoldan tarafından imza altına alınarak yürürlüğe giren projeyle RAM’a bu yolla müracaat eden engelli birey ve yakınlarına kurum personeli tarafından psikolojik destek ve rehberlik hizmeti sunulacak.
Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Tevfik Yoldan imza töreninde yaptığı konuşmada, "Proje fikri Rehberlik Araştırma Merkezi’nindir. Öncelikle aile hekimlerimiz arasında projeyi duyuracağız. Hekimlerimize, vatandaşlardan gelen talep üzerine engelli olan bireylerin bir şekilde RAM’a ulaşmalarını sağlayacağız. Toplum Sağlığı Merkezi eve sağlık ekibimiz var. Şu anda aktif olarak engelli vatandaşlarımıza evlerinde sağlık hizmeti veriyoruz. Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın da Rehberlik Araştırma Merkezi ile iletişime geçmesini sağlayacağız. Gerekli görülen hallerde, evinden çıkamayan vatandaşlar için de RAM’da görevli arkadaşlar ve Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli arkadaşları birlikte evlerde ziyaretler yaparak bu hizmeti vermeye çalışacağız" dedi.
Kurum olarak ilk projeleri olduğundan dolayı projenin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Sibel Bayram ise şunları söyledi:
"Bu projede, Aile Sağlığı Merkezi’ndeki doktorlarımıza başvuran ve engelli tanısı konmuş kişilere ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu kişilere psiko sosyal müdahale etmek ve sonrasında engelli hakları konusunda bilgilendirme amaçlı yapılmış bir proje. Ümit ederim Manavgat için çok iyi olacak. Bugün imzaladığımız protokol aşamasından sonra 15 gün kadar bilinçlendirme ve tanıtım süreci geçireceğiz. Ardından projeyi uygulamaya başlayacağız. Hedefimiz 1 yıl içerisinde 40 kişiye ulaşmak. Dilerim hedefimize ulaşırız."