Çanakkale savaşlarının 100. yıl dönümünde şafak ayini için Anzak koyunda bir araya gelen binlerce Anzak, Aksa’nın ışığıyla savaşta hayatını kaybeden atalarını andı.
Çanakkale savaşlarının yüzüncü yıl dönümünde ülkemize Avustralya ve Yeni Zellanda’dan misafir olarak gelip atalarını anmak isteyen Anzaklar, şafak ayininde buluştu. Anzak koyu ve çevresinde her yıl düzenlenen anma törenlerinde ziyaretçilerin ihtiyacını karşılayacak bir elektrik sistemi bulunmadığı için tören alanları jeneratörler tarafından üretilen elektrik enerjisi ile aydınlatılıyor. Bu yıl şafak vaktinde tören alanına kurulan dev ekranlarda Çanakkale Savaşı’na ilişkin belgesel ve filmleri izleyerek ayine başlayan Anzaklar, Aksa Jeneratör’ün özel olarak kurulumunu gerçekleştirdiği 32 jeneratör ile törenlerini gerçekleştirdi. Türk ve Anzak Şehitliklerinin de mevcut elektrik sisteminin yanı sıra Aksa Jeneratör’ün tedarik ettiği jeneratörlerle desteklenerek elektrik kesintisine izin verilmedi.
Konser etkinlikleri, yarışlar, spor organizasyonları ve tarımsal sulama faaliyetleri gibi enerji ihtiyacı olan her yere destek veren Aksa Jeneratör, Anzak anma töreninde 32 adet jeneratör ile birlikte toplamda 5500 kVA kurulu güç ile enerji ihtiyacını karşıladı. Daha önce de Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türk Hava Kuvvetleri 100. Kuruluş yılı hava gösterisi etkinlikleri gibi önemli organizasyonları aydınlatan Aksa Jeneratör, Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılını da aydınlatarak andı.
Anzak anma törenlerinin gerçekleştirildiği sahne ve alanlarda elektrik enerjisinin zaruri bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Aksa Jeneratör Kiralama Genel Müdürü Murat Dönmez, “Çanakkale savaşının sonuçları itibariyle ortak duyguları paylaştığımız Türk ve Anzak şehitlerini anma törenlerinin olduğu böyle bir günde organizasyonu desteklemeyi görev bilerek, Türk ve Anzak Şehitlikleri’ni karanlıkta bırakmadık. Şafak Ayini için gelen binlerce Anzak’ı da Türk misafirperverliği ile ışıklarla karşıladık” dedi.