Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında geliştirdikleri “Gerekli Numaralar Artık Cebimizde” konulu proje hazırladı.
Öğretim Görevlisi Yudum Kırmızı’nın koordinatörlüğünde Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri, Hadiye Hodancı, Esra Ölmez, Emine Ordu, Ziya Güzel, Yusuf Kurt, Kamil Erdoğan, Seda Kayduç, Firdevs Karakaş ve Özlem Erikçioğlu tarafından düzenlenen proje ile Kastamonu halkının herhangi bir tehlike ve felaket anında, elektrik ve su arızalarında aramaları gereken numaralar halka dağıtıldı.
Projenin sonlandırılmasıyla birlikte Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı da ziyaret eden öğrenciler, topluma yararlı bir proje gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirttiler.
Öğrenciler adına konuşan Ziya Güzel, “Projede acil durumlarda gerekli olan numaralar hakkında vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçladık. Güzel bir uygulamaya imza attığımızı düşünüyorum. Projenin başlangıcından itibaren bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’a, öğretim görevlimiz Yudum Kırmızı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.