Kanserle Yaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı İnci Ulucan, bütün Eskişehirlileri kanserde farkındalık ve erken tanının önemini anlatmak için yapacakları ücretsiz eğitim toplantısına davet etti.
Ulucan, 2 Mart 2015 Pazartesi günü saat 14:00 - 16:00 arasında Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak, ESOGÜ Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Doktor Cavit Can’ın katılacağını belirtti. Prof. Dr. Cavit Can’ın prostat ve testis kanserlerinin belirtilerini, kanserden korunma yöntemlerini ve tedavi şekillerini anlatacağı toplantının halka açık ve ücretsiz olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Ulucan, kanserde bilinçlenmenin hastalıkla mücadelede önemli yer tuttuğunu, erken tanı ve teşhisin hayati önem taşıdığını belirtti. Kanser hastalığının giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Ulucan, çok geç olmadan herkesin bilgi sahibi olması için bu tür toplantılara katılmanın önemini vurguladı.
DESTEK ÇAĞRISI
Başkan Ulucan, açıklamasında ESOGÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Bölümü’nde kadro yetersizliğinden dolayı doktor açığının hala devam ettiğine de değindi. Ulucan, “Hastalarımıza daha fazla yardımcı olabilmek için bu isteğimizin yetkililere duyurulması konusunda basından da destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Kanser hastalarının zorlu tedavi sürecinde maddi imkansızlıklarla karşı karşıya gelebildiğini de sözlerine ekleyen Ulucan, “Dernek üyelerimize her türlü desteği vermeyi istiyoruz, ama bizim de maddi imkanlarımız sınırlı. Bu anlamda tüm Eskişehirlilerin derneğimize gelerek bize katkı ve destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.