Gaziantep Oğuzeli Belediyesi makine sanayi garajında görevli Ahmet Altınbaş isimli tamirci ustası, hurdaya ayrılan iki hamarat süpürge parçalarını toplayarak bin 500 Türk Lirası masraf ile 27 bin lira değerinde yeni bir Hamarat süpürge meydana getirdi.
Oğuzeli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli demirci ve tamirci ustaları, bir önceki idare tarafından hurdaya ayrılan iki adet hamarat süpürgenin parçalarına ilave bin 500 Türk Lirası gibi bir rakam harcayarak, piyasa değeri yaklaşık 27 bin lira olan yeni bir "Hamarat Süpürge" meydana getirdi. Büyük bir emek ve özveri harcanarak yapılan çalışma ile atıl durumda bulunan hurdalar ilçe ekonomisine kazandırılırken, binlerce liralık kaynak da belediyenin kasasında kalmış oldu.
Daha önce de hurdaya ayrılan iki kamyonun parçalarından sağlam bir kamyon meydana getiren ve çöp konteyneri yapımında kullanılacak pres makinesini tamirhane şartlarında üreten Demirci Ustası Ahmet Altınbaş, bin 500 Türk Lirası gibi bir masraf harcayarak, hurdaya ayrılmış olan iki eski hamarat süpürgenin parçalarını kullandıklarını, ekip arkadaşları ile birlikte böyle bir başarıya imza atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Ahmet Altınbaş, revize edilen makinenin piyasa değerinin 27 bin Türk Lirası olduğunu ifade ederek, "Belediyemizin kaynaklarını doğru ve etkili kullanmak adına yapmış olduğumuz bu tasarruftan son derece mutluyuz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızın ellerine sağlık" dedi.
Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise "Üretken belediyecilik adına önemli bir çaba göstererek bu makineye hayat veren ve belediyemize kazandıran tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ellerine emeklerine sağlık" diyerek, tamirhane ustası Ahmet Altınbaş ve ekibine teşekkür etti.
Oğuzeli Merkez, Yeşildere ve Körkün mahallelerinin temizlik işlerinde kullanılacak olan hamarat süpürgenin faal olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildiği öğrenildi.