SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin 'Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu' tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle ve Koç Holding sponsorluğu ile yürütülen ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' sunumları genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerine yardımcı oluyor.

Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olan proje, profesyonel sunucusu ve sevilen maskotu 'Oli' ile spor kültürünü, Olimpiyat Oyunları'nı ve felsefesini, Fair Play'i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak çocuklara anlatılırken spor kültürü ve Olimpik eğitim sunumunun ardından, okulların açık alanlarında öğrenciler eğitmenler ile Olimpik aktiviteler gerçekleştiriyor.

17 Şubat 2006 tarihinden itibaren Türkiye'nin pek çok kentinde düzenlenen organizasyonlarda bugüne dek binlerce ilköğretim okulundan yüz binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sunumlar her öğretim döneminde belli plan-program dahilinde yürütülmektedir.

Olimpik Gün 2015 etkinlikleri kapsamında İstanbul İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Kampüsü'nde öğrenciler ile buluşan TMOK çocuklara spor dolu bir gün yaşattı.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Kampüsü'nde ki Oditorium'daki spor kültürü ve Olimpik eğitim sunumunun ardından, okulun açık alan basketbol sahasında Olimpik aktiviteler gerçekleştiren öğrencilere, Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel ile TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun da katıldı.

Gerçekleşen etkinlik sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel ile TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun bu etkinliğin çocuklar için yararının çok olduğunu ve sporu bilen bireylerin yetişmesinin Türkiye'ye katkısının her zaman olacağını ve ilerideki yıllarda bu çocuklar sayesinde Olimpiyatların ülkemize alınacağını söylediler.

ÜLKEMİZİN SAHİP OLDUĞU BÜYÜK GENÇ NÜFÜSU SPORA TEŞVİK EDİYORUZ

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan yaptığı açıklamada Olimpik gün dünyanın 205 ülkesinde Haziran ayında kutlanan ve dünyadan her yerinden çocukların aynı gün bir araya geldiği ve etkinliklerine katıldıkları bir gün. TMOK ve Koç Holding yaptığı bu güzel etkinlikler ile ülkemizin sahip olduğu büyük genç nüfusa spora teşvik etmek sporun coşkusunu yaşatmak amacıyla çocuklarımıza yönelik aktivetiler düzenliyoruz. Bu spor bilincinin yanında çocuklarımıza ayrıca sağlık ve çevre yönünden de eğitim veriyoruz. Çevre de geri dönüşümün nasıl yapılacağını anlatıyoruz. Sporda seyirci olarak nasıl davranılacağını aktarıyoruz çocuklarımıza. Fair-Play'in ne olduğunu öğretiyoruz . Yani kısaca hem coşkulu bir şekilde olimpik günü kutluyoruz, hem de ülkemizin çocuklarına olimpik ruhu öğretiyoruz ifadelerini kullandı.

BURADAKİ AMAÇ, PRAMİTİN EN ALTINDA OLAN SPOR KÜLTÜR BİLİNCİNİ ÇOCUKLARIMIZA SEVDİRME

Etkinliğin destekçisi ve sponsoru olan Koç Holding'in Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel ise, Koç Holding olarak biz sadece bu etkinliğe değil TMOK'un resmi sponsoruyuz. Ülkemizde TMOK'un ilk yerli ulusal markası olarak sponsoru olmanın gururunu yaşıyoruz. İstanbul'un 2020 Olimpiyat Adaylığı döneminde başladığımız bu iş birliğine devamı niteliğinde geliştirdiğimiz ve desteklediğimiz projelerden biride bu. Olimpik gün etkinliği ile her sene TMOK ile binlerce yüzbinlerce öğrenciye ulaşıyoruz. Bu organizasyon sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de ki illerimizde yapılıyor. Burada ki amaç spor piramitinin en altında olan spor kültürünü çocuklarımıza bilincini oluşturma ve sporu sevdirme şeklinde konuştu.

Koç Holding'in spora her zaman destek verdiğini de belirten Tuncel, Kurucumuz Merhum Vehbi Koç'un da dediği gibi Ülkem varsa bende varım sözünden yola çıkarak, kendisinin de belirlediği 4 farklı alandan 1 tanesi de spor alanı. Spor alanında sizlerin de bildiği gibi bir çok sponsorluk anlaşmalarımız ve desteklerimiz var. Diğer bir yandan da Koç Holding olarak KoçFest Üniversite Spor Oyunlarının da Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ana sponsoruyuz. Bunun dışında sene içinde yaptığımız bir çok etkinlik ve organizasyon ile Türk Sporuna hizmetlerimiz devam ediyor ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZ OLİMPİYATLARI İSTİYORSA ONUN NE OLDUĞUNU BİLMELİ

Son olarak açıklama yapan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun ise, Ülkemiz Olimpiyatları istiyorsa onun ne olduğunu bilmeli dedi.

Bilal Porsun, Bu organizasyon dünyada çok önemli olan bir organizasyon. Haziran ayında şu an 205 ülkede yapılıyor. Ben başka önemli noktalara değinmek istiyorum. Bir ülke için spor kültürü ve olimpik eğitim çok önemli. Bugün Olimpiyatları almak isteyen bir ülke olarak , spor ve olimpik kültür bilinci ile yetişen bu çocuklar yarın büyünce bu olimpiyatları bu ülkeye bu çocuklar alacak. Şimdi Olimpiyatların nerede düzenleneceğine karar veren IOC bizden gizli aday ülkelerde araştırmalar yapıyor. İnsanlara soruyorlar Olimpiyatları İstanbul da istiyor musunuz diye. Yüzde 98'lik oranla evet cevabı veriyor. Halkımız sonra, Kaç yılda bir Olimpiyatlar düzenlenir yada Kaç çeşit olimpiyat vardır sorularına cevap alamıyorlar. Bu sorulardan sonra IOC bilmediğiniz olayı bu ülkeye neden istiyorsunuz şeklinde soruyor. Evet güzel yatırımlar yapıyoruz ama önce olması gereken olimpik kültür kazanılması gerek. Onun için burada Koç Holding çok önemli bir görev yapıyor ve onlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.